Moules chili recept

Moules mariniéres

Moules mariniéres

Finhacka scharlottenlök, vitlök och chili. Mmmm - moules mariniérs - sjömanshustruns musslor. Fräs lök, vitlök och chili i oljan
Moule mariniére - musslor i vitt vin och grädde

Moule mariniére - musslor i vitt vin och grädde

½ röd chili. Hacka lökarna och chilin. Fräs lökarna och chilin i olivolja några minuter. ½ röd chili. Fredag imorgon och då är det ju dags för det klassiska fredagsmyset
Chili con carne

Chili con carne

Så det fick bli en chili con carne vilket jag kom på att jag aldrig lagat tidigare så när Olof kom hem så väntade jag spänt på domen – då han anser sig vara lite av en expert

Moules marinés

Finhacka löken och chilin, låt svettas i smöret några minuter utan att ta färg i en stor kastrull. 1 röd chilifrukt. 2 chalottenlök 2 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt
Moules marinières

Moules marinières

Finhacka chili, selleri, lök och vitlök. Hetta upp en vid kastrull med olivolja och fräs chili, selleri, lök och vitlök tills de mjuknat
Moules marinières

Moules marinières

Chili. Så fick vi alltså till ett musseldyk. På kvällen tillagade vi dem. Gott. Några hinkar egenfångade musslor

Moule marinière thai-style

Det här är en thai variant på klassikern moules marinières. Andra smakskillnader är chili, lime (samt röd currypasta och koriander för den som vill)
Moules Thai Style

Moules Thai Style

Här ger vi denna klassiska rätt ett lyft och blandar in Thailändska smaker med Chili, koriander och Thai-Basilika
Asiatiska moules marinières

Asiatiska moules marinières

Toppa med koriander och extra chili. Finhacka chilipeppar. Fräs lök, vitlök, ingefära, chili och citrongräs i olivolja utan att det tar färg
Att avsluta 2015 med bla Moules Malinière

Att avsluta 2015 med bla Moules Malinière

Fräs rotsaker, lök, chili och en pressad vitlöksklyfta i olja. Tänkte bjuda på något som jag aldrig gjort tidigare, och som tydligen värdparet äter ofta och är väldigt förtjusta i - Moules Marinière
Nya musslor – om att pregastronomera

Nya musslor – om att pregastronomera

Idén att servera ett gott bröd till tar vi med oss från den mer klassiska moules marinières. Att jag alltjämt äter raskt och utan svårighet kan få i mig en chiligratinerad hummer på straxt under två minuter är inte samma sak
Fredagsmys med thaimusslor

Fredagsmys med thaimusslor

Ofta ofta gjorde vi traditionell moules marinieres i början, men efter att vi för ett par år sen besökte Akkurat på Hornsgatan i Stockholm så har det blivit lite ändring på det
Fusion tapas

Fusion tapas

Sen åkte vi till Täby centrum och tittade lite i affärer och avslutade med en god lunch på Melanders fisk där jag åt Moules frites, Oskar tog biff minute och Felicias farmor tog viltköttbullar
Fredagsmys den perfekta pastan

Fredagsmys den perfekta pastan

Eller som det oftast står om du är på lokal, Moules creme. Tjocka revben med honung, soya och chili. Cous-coussallad med kräftor, tomater, chili och myntayoghurt