½ röd chili. Hacka lökarna och chilin. Fräs lökarna och chilin i olivolja några minuter. ½ röd chili. Fredag imorgon och då är det ju dags för det klassiska fredagsmyset
Så det fick bli en chili con carne vilket jag kom på att jag aldrig lagat tidigare så när Olof kom hem så väntade jag spänt på domen – då han anser sig vara lite av en expert
Finhacka löken och chilin, låt svettas i smöret några minuter utan att ta färg i en stor kastrull. 1 röd chilifrukt. 2 chalottenlök 2 vitlöksklyftor 1 röd chilifrukt
Fräs rotsaker, lök, chili och en pressad vitlöksklyfta i olja. Tänkte bjuda på något som jag aldrig gjort tidigare, och som tydligen värdparet äter ofta och är väldigt förtjusta i - Moules Marinière
Det är något visst med musslor, åt moules frites i Bryssel på den kända gatan mitt i stan som kantas av fiskrestauranger men blev inte särskild impad över smaken
Idén att servera ett gott bröd till tar vi med oss från den mer klassiska moules marinières. Att jag alltjämt äter raskt och utan svårighet kan få i mig en chiligratinerad hummer på straxt under två minuter är inte samma sak
Ofta ofta gjorde vi traditionell moules marinieres i början, men efter att vi för ett par år sen besökte Akkurat på Hornsgatan i Stockholm så har det blivit lite ändring på det
Sen åkte vi till Täby centrum och tittade lite i affärer och avslutade med en god lunch på Melanders fisk där jag åt Moules frites, Oskar tog biff minute och Felicias farmor tog viltköttbullar
Eller som det oftast står om du är på lokal, Moules creme. Tjocka revben med honung, soya och chili. Cous-coussallad med kräftor, tomater, chili och myntayoghurt