Moules baguette recept

MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

MOULES MARINIÈRS (Vitvinskokta musslor)

Och doppa en bit baguette i såsen. Servera med ljus baguette (smaksak, men jag tycker det passar bättre med ljust), vi hade räkor till och aioli
Moules utan tjafs

Moules utan tjafs

Klart att ätas och gärna med färska baguette att doppa med. Oftast brukar jag ha i selleri och morot i min moules, det ger maträtten en sötma och det blir lite matigare
Moule marinière (Musslor i vitt vin)

Moule marinière (Musslor i vitt vin)

4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Moule marinière

Moule marinière

Servera med frasiga baguetter. baguetter till servering. Borsta musslorna och ta bort skägget. Skölj väl i flera vatten och låt musslorna rinna av

Moules mariniéres

Jag serverade mina musslor med hembakade baguetter, det perfekta sättet att suga upp den härliga såsen som lagas av grädde, vitt vin och vitlök
Moules moulières

Moules moulières

En färsk baguette är gott till. Förrätt nummer två hos Anette. Moules moulières. 1 msk smör & olivolja till stekning
Musselsoppa med vitlöksbröd

Musselsoppa med vitlöksbröd

Musselsoppa eller moules marinières är en mycket god rätt och enkel att tillaga.  Dela baguetten och bred på med kryddsmöret
Vårt dagliga bröd

Vårt dagliga bröd

Antingen till frukost med smör från Normandie och en söt apelsinmarmelad eller naturell till lunchens moules eller middagens dinde med ostsås
Pommes i Perpignan

Pommes i Perpignan

Och när det väl är dags att för en gångs skull äta ute, lägger jag hellre pengarna på ett säkert, icke tillkrånglat kort, som t ex Moules Marinières, i stället för en cassoulet, bönsoppa med kryddnejlikor och rimmat fläsk
Franskt i bistron

Franskt i bistron

Kruxet var bara att jag inte vet så mycket om fransk matlagning mer än att jag har gjort moules marinières, ratatouille och petit choux ett par gånger

Hemmamiddag

Så kvällens middag här hemma är moules frites. Servera med pommes frites (vi brukar göra egna men var lata i dag och köpte ett paket från frysdisken), baguette och aioli
FODMAP dag 81

FODMAP dag 81

vetemjölfrukost - 101 glas vatten 1 kopp vitt te baguette smör rökt lax ost paprika kaffe 50 g salta jordnötter - 15 middag - 18förrätt. 1 glas vitt vin moules frites (musslor aioli pommes) 2 glas rooibos te - 20

Moules d´Aunis

 Borsta, skrapa och skölj musslorna under kallt vatten. Ryck bort den lilla tofsen av sjögräs. Kassera alla musslor som inte sluter sig

Moules marinière avec frites

 I Frankrike serveras alltid baguette till och väldigt ofta en tallrik med pommes frites.  Var noga med att ta bort skägg och avlagringar på musslorna genom att skrapa och tvätta dem under rinnande kallt vatten

Moules mayonnaise

  Servera tillsammans med baguette på franskt vis.  Var noga med att ta bort skägg och avlagringar på musslorna genom att skrapa och tvätta dem under rinnande kallt vatten

Moules sur les asperges

Servera med baguette.  Sätt ugnen på 275º. Skär bort den träiga, grova delen av sparrisen och skär resten i mindre bitar

Moules mariniere

Servera med baguette, frites och majonnäs. Eftersom det är musselsäsong så åt vi moules mariniere, vilket jag älskar
Thaimusslor

Thaimusslor

Vill man göra det matigare går det ju att sätta till lite nudlar, men vi väljer baguette till istället