Klart att ätas och gärna med färska baguette att doppa med. Oftast brukar jag ha i selleri och morot i min moules, det ger maträtten en sötma och det blir lite matigare
4 2 kg musslor 50 g smör 1 dl finhackad schalottenlök (1 dl motsvarar ca 6 st) 3 finhackade vitlöksklyftor 1/2 l torrt vitt vin 1 kryddbukett * (morotsbit, timjan- och persiljekvistar, lagerblad) 1 dl hackad persilja (gärna slätbladig) nymalen vitpeppar salt baguetter till servering Lägg till i inköpslistan Kupongen är laddad Valfri krydda på små glas 10 % rabatt Santa Maria 3-80 g Mer info Ladda kupong Kupongen är laddad Smör 5
Och när det väl är dags att för en gångs skull äta ute, lägger jag hellre pengarna på ett säkert, icke tillkrånglat kort, som t ex Moules Marinières, i stället för en cassoulet, bönsoppa med kryddnejlikor och rimmat fläsk
Så kvällens middag här hemma är moules frites. Servera med pommes frites (vi brukar göra egna men var lata i dag och köpte ett paket från frysdisken), baguette och aioli
vetemjölfrukost - 101 glas vatten 1 kopp vitt te baguette smör rökt lax ost paprika kaffe 50 g salta jordnötter - 15 middag - 18förrätt. 1 glas vitt vin moules frites (musslor aioli pommes) 2 glas rooibos te - 20
I Frankrike serveras alltid baguette till och väldigt ofta en tallrik med pommes frites. Var noga med att ta bort skägg och avlagringar på musslorna genom att skrapa och tvätta dem under rinnande kallt vatten
Servera tillsammans med baguette på franskt vis. Var noga med att ta bort skägg och avlagringar på musslorna genom att skrapa och tvätta dem under rinnande kallt vatten