Morotspure med vitlök recept

Kockduell april 2014

Kockduell april 2014

Rör ihop det mjuka smöret med salt, peppar, pressad vitlök, hackad schalottenlök och persilja. Häll på vodka och fyll upp med krossad is
Kvack, kvack sa ankan

Kvack, kvack sa ankan

Receptet fungerar med vilken fågel som helst, använde mig av gräsand en helg, blev gudomligt. Pressa morotssaften och krossa kummin-och korianderfrönSautera den finhackade löken och moroten tillsammans med kryddorna i smör i några minuterHäll i morotssaften och sjud tills moroten mjuknatPlocka bort stjärnanisen, mixa till en slät puree och passera genom en sil, tillsätt smör och salt, smaka avEndiv
Morotslåda

Morotslåda

Krydda med salt och peppar. Skala och finhacka vitlöken. Skala och hyvla morötterna tunt med en osthyvel eller mandolin
Mat i regnbågens färger

Mat i regnbågens färger

Stek kålen på låg värme i kokosolja med lite finhackad vitlök. Det är gott som det är med lite smakförstärkare bara
Konfiterad kyckling med borlottibönor

Konfiterad kyckling med borlottibönor

Lägg kycklinglåren i en ugnssäker form tillsammans med en delad citron, skuren morot och selleri, delad lök, vitlöksklyftor samt några kvistar rosmarin
Morotspaté med örtsås

Morotspaté med örtsås

Rör samman gräddfilen med pressad vitlök, senap och finhackade örter. Tillsätt äggen ett i taget och smaksätt purén med salt och peppar
Fisksoppa à la Hamburgö

Fisksoppa à la Hamburgö

Smaka av med salt och peppar. Fräs, lök, vitlök, spansk peppar, tomatpuré och fänkål i kallpressad rapsolja i en stor gryta
torsk rökiga morötter stekt sallad

torsk rökiga morötter stekt sallad

Ett gäng cocktailtomater som också började ledsna på sin tur bakades i ugn med olivolja, rosmarin, vitlök och flingsalt och fick utgöra en färgklick på tallriken

morotspuré

Mixa med crème fraiche till en slät crème. Bryn morötter, lök och vitlök i olja i en kastrull utan att det tar färg
Torsk med morotspuré och champinjoner

Torsk med morotspuré och champinjoner

Skär champinjonerna i skivor och stek den i olivolja med lite vitlök. Ingredienser2-3 potatisar500g-1kg morötter4 filéer torsk400 g färska champinjoner1/2 klyfta vitlök1 burk gräddfilcitron, dill, salt och citronpepparsmör och mjölkKoka den skalade potatisen och morötterna tills de blivit mjuka