Vi startar veckan med en vardagsfavorit. Vegetarisk pastasås av morot, ingefära och matgrädde. Rund och god i smaken, snabbfixad och det går fint att göra en 3 dubbelsats och använda resterna i en vegetarisk lasagne
Foto. Mia  465 kcal/port med pasta utan parmesan(100 g okokt pasta är 360 kcal) 195 kcal/port utan pasta och parmesan 31 kcal/ 1 msk parmesan 4 port  3 st stora morötter 2 burkar krossade tomater 1 gul lök 1 vitlöksklyfta 1 tsk olja 1 buljongtärning 2 ½ dl matlagningsgrädde 15% Salt & peppar 3 msk persilja Ev
Raw Morotspasta med Panerade Avocadoklyftor i en ring av vackra gulbetor. Morotspasta. Lägg den avrunna morotspastan på salladsbladen och toppa med tomater och lök
En väldigt god, billig och nyttig vegetarisk rätt. 7 st grovrivna morötter1 litet knippe med persilja, finhackad2 st hackade vitlöksklyftorFräs detta i 2 msk olivolja, tillsätt1 brk hela tomater½ tsk timjansalt och pepparLåt allt koka ihop i tio minuter och ha i 1 brk creme fraiche1 dl skivade svarta oliver (kan utselutas)Låt såsen få ett uppkok och smaka av
Eftersom jag testade morotspastan så bestämde jag mig för att göra en klassisk pasta med köttfärssås eftersom morotens sötma passar bra ihop med den tomatbaserade såsen
Morotspasta med ugnsrostade grönsaker och röd pesto. 1 förp morotspasta. Har kört all in veggo idag. Älskar att laga och äta vegetarisk mat även om jag inte är vegetarian på heltid så att säga
Söndag vilket innebär antingen lax eller gryta. Vet inte varför men det har bara blivit så att lax varvat med långkok är konstanta söndagsmåltider i vårt hus