Smaka av morotsoppan med grädde och kryddorna. Morotsoppa med curry700 gram skalade morötter1 liten gul lök1 liter vatten 1 grönsaks- eller kycklingbuljongtärning2 tsk salt1 tsk curry1 tsk garam masala1 krm cayennepeppar2 krm vitpeppar1 dl gräddeSkala och skiva morötter
Efter kvällens löparrunda rev hungern ordentligt i magen och torsdagens soppa slafsade jag i mig likt ungarna gör när popcornskålen ställs fram på bordet
Ingredienser4 dl morotsjuice1 dl små broccolibuketter1/2 finhackad rödlök1 majskolv1 tsk himalayasaltNågra stänk grön tabasco1 msk finhackad persilja1 pressad vitlöksklyfta1 tsk tamari1/2 tsk lantbuljongLite olivoljaGör så härDela broccolin i små buketter och massera en stund med olivolja tills de mjuknar, häll över salt och låt stå en stund
Igår anordnade min kompis Maggan (Bagarbertan) och jag vår tolfte surdegskurs för hemmabagare. Vi räknade ut att vi sedan 2012 lärt ca 90 personer konsten att baka med surdeg
Lägg i alla ingredienser i en stor kastrull. Tärna hälften av morötterna, vitlöken och löken. Koka kycklingen tills den är mjuk, varefter du tar bort den från kastrullen/grytan och rensar den
Supergod soppa. 3 morötter. 1 ekologisk grönsaks buljongtärning. vatten. 1 cm ingefära. 1 msk philadelphiaost. Koka morötterna i buljongen, sväng ner ingefäran efter några minuter