Rivet limeskal och färska bär till garnering. Igår bakade jag dessa saftiga morotscupcakes med vit choklad och creame cheese frosting som dekorerades med vackra bär
½ lime. Leilas morotscupcakes till en form som ger 9 minicupcakes1 ägg1 dl strösocker1 dl vetemjöl1 krm vaniljsocker1 tsk bakpulverytterst lite salt½ tsk malen kanel1 krm malen kardemumma½ tsk malen ingefära½ dl rapsolja1½ dl rivna morötterVispa ägg och socker pösigt. Frosting20 g mjukt smör1½ dl florsocker1 krm vaniljsockerskal från ½ lime35 g philadelphiaostRör samman alla ingredienser till en krämig och lättarbetat röra
Limefrosting. saft från 1 lime. saft från 1 lime. Detta var en utmaning. Jag fick i uppgift att bjuda på något bakverk, där en gäst var glutenintolerant och en annan laktosintolerant
Till frostingen använde jag mig av samma som jag hade till mina morotscupcakes med ingefära. Men denna gång smaksatte jag smeten med lite rivet skal och saft av lime och citron