När jag var liten var morötter det värsta jag visste. Tyckte inte om den söta konstiga smaken. När jag var i 20-års åldern tog jag tag i min aversion och tvingade mig att äta morötter fast jag inte ville
Morotschips. Morotspuré. Skala och skär ner morötterna. Koka dem i lättsaltat vatten tills de är mjuka. Häll av vattnet och mixa morötterna i en kannmixer
Den här gången tänkte jag i alla fall "piffa upp" den lite och då fick den karamelliserade nötter i smeten som ger lite crunch, lime i frostingen så den blev riktigt fräsch och morotschips som dekoration, vilket är en supersnygg detalj men riktigt goda med
Helgen började redan tidig eftermiddag i fredags. Efter en uppiggande kopp kaffe gav Robert och jag oss av till en posterworkshop som arrangerades av Kolla
Koka upp vatten sockret och saften av en citron. Skiva moroten mycket tunt (det är lättast med en mandolin) och lägg skivorna i den varma sockerlagen i ca 30 sekunder
Garnera med morotschips och ett par bitar parmachips. Blanda olivolja, hoisinsås och citronsaft i en skål, pensla de tinade fiskbitarna med marinaden och ställ kallt ca 45 minuter