½ dl solros olja. Riv morötterna på den fina sidan av riv järnet. Blanda den torra jästen med 5 dl av mjölet, salt, socker tillsätt vatten, olja och morötterna blanda om tillsätt mera mjöl och arbeta ihop till en deg som släpper bunkens kanter
plåtbröd med morot och solros. Tillsätt olja, salt, solrosfrön och de rivna morötterna. Men - underbart gott ändå, jag vet inte HUR många gånger jag bakat olika versioner av detta morotsbröd, älskar't
Servera med tex Spenat&Ruccola, Strimlor från Polkabeta&Morot och Fetaost. Till den åt jag nybakade Solros, Sesam & Bovete -bröd som fick en härligt mjuk och fluffig konsistens
olja (solros eller raps). solrosfrön. Solrosfrön och pumpakärnor att strö över brödet. Häll ner palsternackor, morötter, olja, honung och solrosfrö och låt det blandas ordentligt
Alternativ riv morot/äpplet fint och blanda ihop för hand med vatten, salt och linfrön. 1-2 dl solros/pumpafrön (valnötter är riktigt mumsigt också). 1 morot + 1/2 äpple, eller 2 morötter eller 1 äpple. 1-2 dl solros/pumpafrön (valnötter är riktigt mumsigt också). 1 morot + 1/2 äpple, eller 2 morötter eller 1 äpple
Börja med att sätta på vattnet till pastan och hacka grönsakerna såsom önskas under tiden (skär moroten med en potatisskalare så det blir vackra långa stränger), lägg dom sedan i en stor skål