Om man inte vill ha så skarp vitlökssmak kan jag rekommendera att slänga ner den i morotskoket ett par minuter (med skalet) och sedan hacka den till dressingen
Marinerademorotsslantar. Blanda morotsslantar med lökhack på ett fat och häll över dressingen. Det finns ju så mycket gott man kan röra ihop, mixa, marinera eller gratinera som gör sig kanonbra på grilltallrikarna
Ingredienser Portioner. 4 700 g grytbitar av vilt (vildsvin, älg, hjort eller rådjur) 1/2 dl konc viltfond olja salt och peppar Marinad 1 gul lök 2 palsternackor 2 morötter 2 vitlöksklyftor 3 dl rödvin 1/2 dl rödvinsvinäger 2 msk krossade enbär 1 tsk torkad timjan Sås 300 g skogssvamp 50 g ädelost 3 dl vispgrädde 1 msk soja 1 msk svartvinbärsgelé majsstärkelse (Maizena) Lägg till i inköpslistan Trött på att irra runt i butiken
När köttet är färdigmarinerat bryn det då snabbt i stekpanna och krydda efter eget behag. Börja med att lägga köttet i marinad, endera i en plastpåse eller i en bunke