Grönsaksbuljong240 g kikärtor. Hacka halva löken samt två morötter och fräs i några minuter i en kasturull med lite olivoljaTillsätt 5 dl vatten när det fräst ett tagHäll sedan över kikärtorna och vitlöksklyftornaLåt koka ett bra tag. 240 g kikärtor
Grönkål, morot & purjo. Mums. En stor kastrull förvällda (lätt kokta) eller ångkokta grönsaker är inte mycket mer ansträngande att göra än att koka ris eller pasta
Idag gjorde jag den här gryta med rotfrukter och kikärtor till lunch. Jag erkänner att jag var liiiite skeptiskt mot kikärtor men skam den som inte vågar testa nåt nytt
lägg alla ingredienser för färslimpan i en matberedare och pulsera tills allt är blandat och kikärtorna gått sönder (blanda inte för mycket, man vill fortfarande ha lite textur i smeten)
Skölj kikärtorna noga och kör dem i en matberedare tillsammans med pressad vitlök och citronsaft. ÄdelostdippTapenadeHummus1 brk kikärtor1 msk citronsaft 1/2 dl olivolja1 st vitlöksklyfta 2 tsk spiskummin. 1 brk kikärtor
Skölj kikärtorna. Mixa samman med en stavmixer kikärtor, paprika och majs i en bunke. Vegetariska biffar med linser, kikärtor, majs, paprika och kryddor (6 personer). 1 föpackning kokta kikärtor (ca 380 g). 1 föpackning kokta kikärtor (ca 380 g)
Morot, kikärtor, paprika, lök, ingefära och tomat samsas också där i. Ni kokar samman en gryta som består av gröna linser, morötter, paprika, ingefära, kikärtor, lök och plommontomater på burk
1 burk kikärtor, sköljda och avrunna. Tillsätt kikärtorna med ca 5 minuter kvar av tillagningstiden och vänd runt bland grönsakerna och sätt tillbaka i ugnen. 1 burk kikärtor, sköljda och avrunna
Och det finns så mycket gott en kan göra med rotfrukter såsom rotmos, rödbetsbiffar, morotssoppa eller kanske dessa biffar som innehåller både linser och kikärter som proteinkälla
Morotstzatziki. Servera kikärtsbiffarna med färsk persilja och morotstzatziki. När det kommer till grönsaksbiffar så kan jag erkänna (med visst motstånd) att jag haft problem
Mixa ihop kikärtorna med vitlöken, äggen och majsstärkelsen till en smet (jag använde matberedaren men om du saknar en sådan funkar det att mosa ihop allt med en gaffel)