Jag ändrade receptet och så kom dessa till - mina morots -och havrebullar. 100 g havregryn + 2 dl vatten. 75 g havrekross. 130 g grovriven morot (en stor eller två mindre). Koka upp 2 dl vatten och häll över havregrynen. Sjud havrekrosset i ca 2 dl vatten i 5 minuter. Blanda havregrynsmassan med havrekrosset, jästen, fröna, och mjöl i kökassistent på låg hastighet ca 5 minuter. 100 g havregryn +. 75 g havrekross. 130 g grovriven morot (en stor eller två mindre)
Tillsätt salt, smör, sirap, morot och havregryn. Dags för lite mer matbröd och ikväll provade jag att baka dessa Morotslimpor som har sitt ursprung från Hembakats hemsida
6 dl havregryn. 3-4 dl pulpa av morot och/eller rödbeta. Blanda havregryn och vatten och låt svälla i ca 20 min. 6 dl havregryn. 3-4 dl pulpa av morot och/eller rödbeta