Mormors matbröd recept

Mormors bröd

Mormors bröd

Smula jästen i en stor bunke. Vispa äggen i en skål så att de blandar sig ordentligt. Häll 1 dl fingervarmt vatten över jästen och rör så att jästen löser sig
Hönökakor – Lättbakat bröd

Hönökakor – Lättbakat bröd

Hönökakor är så gott och sådär lagom tjocka. Man bakar dem lätt och behöver inte vara så noga med formen, bara charmigt om de är lite ojämna
Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Levain vetesurdegsbröd "Knådfritt"

Som tur är har vi fått ärva Theres mormors gamla  korta bakspade i metall vilket möjliggjorde denna gräddning då jag mjölat den för lite så att den kletiga degen fastnade
Saftiga tekakor

Saftiga tekakor

2 pkt jäst (för matbröd) á la 50 g. 2 pkt jäst (för matbröd) á la 50 g. Själv tycker jag inte att ordet "tekakor" får det att vattnas i munnen på mig, men dessa är fantastiskt goda så jag antar att jag borde ha tänkt om vid det här laget
Ingamaj-kakor

Ingamaj-kakor

Blanda socker, salt, hjorthornssalt och bakpulver med margarinet. Tillsätt mjölk, grahamsmjöl och rågsikt

Pistage- & Kardemummabullar

Jag minns fortfarande min mormors bakbord, trots att det var länge sedan jag stod med henne i köket och bakade
Älsklingslimpan

Älsklingslimpan

Min mormor brukade baka detta brödet och jag kallar det fortfarande för "mormors små bruna limpor" som jag alltid har gjort
Pumpabröd till Halloween!

Pumpabröd till Halloween!

bakblogg, bröd som ser ut som pumpa, bröd till halloweenfesten, bröd till halloweenmiddagen, inredningsblogg, lindas bakskola, matblogg, matbröd till halloween, pumpabröd, pumpafrallor, pumpaliknande bröd, recept från tidningen hembakat, systrarna m, systrarnam, tidningen hembakat
Muffins

Muffins

Hennes aktiva recept begränsades så småningom till matbröd, citronpaj, chokladkaka med frosting och någon liten kaka ibland

Matminne nr fem

Det fanns inte mycket pengar att baka för - det enda jag bakade var matbröd eftersom jag oftast hade ont om pengar
~Potatislimpa~

~Potatislimpa~

Sambon min har sin mormors potatisbröd i sina tankar och grunnat och vart sugen på det länge. Som nu, nu snackar vi matbröd

Ljust Matbröd på min mormors vis

Värm vatten fingervarmt, lös upp jästen. Blanda i salt, vetemjöl och vetekli samt valda smaksättare till en hyfsat fast deg