Serveras med kokt potatis och morfars lingonsylt. 400 gram köttfärs1. 5 tsk salt1 kryddmått svartpeppar1/2 dl ströbröd4-5 dl mjölk1/2 vitkålshuvudmargarin och lite sirap till stekningenSätt på ugnen 175 graderSkär kålen i små bitar eller strimlor
Lingonsylt. När min mamma bjöd på söndagsmiddag, brukade hon ofta göra köttfärslimpa. Jag är uppvuxen på det och mina barn älskade hennes limpa så mycket så att min yngste son frågade om receptet när han var sju år
Själv äter jag dem med en skvätt smält smör till då jag tycker att det är godast men tycker man bättre om grädde och lingonsylt fungerar säkert det också
Hittade mormors recept på krösamos- lingonsylt. | Lingonsylt. Lingonsylt. ) Så jag och morfar gjorde lite, perfekt att ha till maten eller till bakningen
Glutenfri Palt på mormors vis,. Koka upp vatten med salt lägg ner paltarna en och en i kokvattnetLåt dom småkoka ca 45 minuterServera med lingonsylt och en klick smör, Ät och njut
Servera kålpuddingen med såsen, kokt potatis, lingonsylt och ättiksgurka. Kålpudding på sommaren blir extra gott när vitkålen är mjukare i både smak och konsistens
Till det serverades skirat smör och lingonsylt. Lingonsylt. Lingonsylt. Inte heller i den här veckans receptbok, Allting gott och alldeles för mycket av Edward Blom, finns det så många vardagsrecept (med tanke på förra veckans receptbok)
Servera med någon gutkinläggning (den här t ex ), lingonsylt eller chutney, samt sallad och potatis. Det som är helt avgörande för hur smaken på den här karrén blir, är valet av kryddblandning
Ja, och så lingonsylt förstås. I dag har jag längtat till middagen hela dagen. Var nämligen på Gårdsbutik Thuresson i går och köpte mig en bit benfri kotlett