Ta upp degen, knåda den på mjölat bakbord och baka ut den, antingen till 2-3 limpor eller 4 brödkakor. Limpor 25-30 minuter längst ner i ugnen 5 dl vatten
När min mamma bjöd på söndagsmiddag, brukade hon ofta göra köttfärslimpa. Jag är uppvuxen på det och mina barn älskade hennes limpa så mycket så att min yngste son frågade om receptet när han var sju år
Baka ut till två limpor. UGN 200-225°NÖDVÄNDIGHETER1/2 l vatten150 g farinsocker2 ägg1 kg rågsikt1 dl vetemjöl50 g jäst1/2 msk saltGÖR SÅ HÄRLjumma vattnet och lös jästen i det
Det här brödet har jag velat testa ända sedan i somras då jag hittade receptet i mormors tidning och fick äran att riva ut det, men det har inte blivit av fören nu (
Åh, det här blev så gott. Så gott att jag glömde att fotografera hela rätten upplagd på tallrik. Till köttfärslimpan serverade jag ett jättegott potatismos på mandelpotatis och jag kryddade moset med pantofflesalt
Vänta med att skiva upp limporna till nästa dag. 2 limpor. Täck formarna med plastfilm eller en kökshandduk och låt limporna jäsa i 60 - 120 minuter eller tills de når upp till formens kant. Stjälp ur limporna på 2 rena kökshanddukar. 2 limpor 25 g jäst
Så här i juletid brukar jag oftast ha väldigt mycket ledig tid för mig själv, och vid sådana tillfällen tycker jag bäst om att baka/laga mat, då vardagen inte är lika stressig som i vanliga fall
Forma till 2 limpor. Låt limporna stå i ugnen ca 50 minuter. Snabb godmorgonlimpa ( 2 st)50 gram jäst6 dl ljummet vatten1 dl mörk sirap3 msk rapsolja2 tsk salt8 dl vetemjöl8 dl rågsiktSmula jästen i en bunke och lös upp med vattnet
Lägg limporna på bakplåtspapper på en plåt. Sätt in limporna. Detta är knepet för att få höga fint jästa limpor som det knastrar i när du gräddat dem färdigt
Vi talade i tungor i flera timmar och styrde även upp påsken samt en del av mormors 100års kalas i maj. Och då började kackelurum nr två när vi konstaterade att finalen går den 5e maj, dagen efter mormors 100års fest