I julas, på självaste julafton somnade äntligen vår underbara mormor Karin in. Och trots att jag länge väntat samtalet från min mamma så kom det trots allt som en chock – mormor är död
MormorKarins gyllenstekta kroppkakor. Inte heller i den här veckans receptbok, Allting gott och alldeles för mycket av Edward Blom, finns det så många vardagsrecept (med tanke på förra veckans receptbok)
MormorKarins krämiga plocksallad. MormorKarins krämiga plocksallad. Hej på er ute i sommarhettan. Hoppas ni njuter för fullt och inte har alltför hett utan att ni klarar av det
Och trots att jag aldrig gjort en Mockatårta tidigare så antog jag mig utmaningen med glädje, hur svårt kan det ju vara… *ler*Ett kärt minne från min barndom hos min mormor Karin är just Mockatårtan från konditoriet i Nossebro, den var sååå god
Min mormor Karin dog för några år sedan på julafton och med julen nalkandes runt hörnet kom jag att tänka på en av alla hennes mjuka kakor som hon brukade baka
I lördags kom barnens mormor på besök och idag följde hon med Linnea i skolan. Imorgon följer mormor med lille Sebastian till hans dagis och efter det ska vi dekorera våra vackra pepparkaksverk
Kommer ihåg när jag va liten, då bakade vi chokladbollar ganska ofta med mormor. Med åren har jag utvecklat receptet lite grann med starkt kaffe och sen använder mig av moster Karins elvisp för att undvika smörklumpar och för att få en jämn chokladgegga