Morbergs recept

Per Morbergs makaronipudding

Per Morbergs makaronipudding

Värm ugnen till 200 grader. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag
Per Morbergs makaronipudding

Per Morbergs makaronipudding

Värm ugnen till 200 grader. Koka makaronerna enligt anvisningarna på förpackningen. Låt rinna av i durkslag
Per Morbergs Pavlovatårta

Per Morbergs Pavlovatårta

Marängbotten. Sätt ugnen på 140 grader. Vispa äggvitorna till riktigt styvt skum. Rör ner sockret och fortsätt vispa tills smeten blir glansig och går att forma till toppar med vispen
Morbergs Spaghetti Carbonara

Morbergs Spaghetti Carbonara

) Det finns redan flera versioner av detta här på Salt&Peppar, men idag blir det Per Morbergs version av klassikern
Per Morbergs oxrullader med gräddsås

Per Morbergs oxrullader med gräddsås

Skala moroten och löken. Skär moroten i stavar och skiva löken. Lägg köttskivorna på bänken. Bred på senap och lägg en skiva bacon ovanpå
Per Morbergs fläskpannkaka

Per Morbergs fläskpannkaka

Ett recept ur Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Härligt att få en anledning att göra denna goda klassikern igen
Per Morbergs raggmunk med fläsk

Per Morbergs raggmunk med fläsk

Skala potatisen. Vispa ihop mjöl, salt och lite av mjölken till en jämn smet i en bunke. Vispa ner resten av mjölken samt ägget
Per Morbergs älgstek

Per Morbergs älgstek

Per Morbergs älgstek. 4 port. Du behöver. 1 kg älgstek salt och nymalen peppar smör till stekning 1 st. morot 1 st
Morbergs kalops i Crock-Pot

Morbergs kalops i Crock-Pot

Ingredienser till Morbergs skånska kalops. Idag gjorde jag Per Morbergs kalops i Crock-Pot. Stort älska på Per Morbergs text om maten
Per Morbergs lasagne bolognese

Per Morbergs lasagne bolognese

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Bechamelsås 7 dl mjölk 2 dl grädde 100 gram smör 1 dl vetemjöl 1 vitpeppar 1 muskotnöt , (riv några drag) 1 salt Sallad 0,5 st isbergssallad , el
Per Morbergs Boeuf bourguignon

Per Morbergs Boeuf bourguignon

• Putsa högreven från eventuella senor och fett och skär den i 4 cm. stora tärningar. • Skär fläsket i grova skivor
Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Per Morbergs oxrullader i gräddsås

Ingredienser 1 portion 2 portioner 3 portioner 4 portioner 5 portioner 6 portioner 7 portioner 8 portioner 9 portioner 10 portioner 11 portioner 12 portioner 13 portioner 14 portioner 15 portioner 16 portioner 17 portioner 18 portioner 19 portioner 20 portioner Gräddsås 0 st buljong , från rullladerna 3 dl vispgrädde 1 msk svartvinbärsgelé 0 st salt 0 st vitpeppar Rullader 500 gram lövbiff 9 dl vatten 3 msk oxfond , koncentrerad 50 gram cornichons 1 paket bacon 2 msk dijonsenap 0 st salt 1 st gul lök(ar) 1 st morot 2 msk tomatpuré 0 st vitpeppar Tillbehör 150 gram sockerärtor 800 gram potatis(ar) 1 svartvinbärsgelé Köp receptet Näringsvärde Kcal
Per Morbergs sparrissoppa

Per Morbergs sparrissoppa

Skala sparrisen och skär upp i 1 centimeter långa bitar. Lämna gärna topparna oskurna. Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och koka sparrisbitarna och topparna i 2-3 minuter
Per Morbergs raggmunkar med fläsk

Per Morbergs raggmunkar med fläsk

Ett recept från Per Morbergs bok Morberg lagar husmanskost. Är så glad att jag köpt den boken. Ger mig en anledning att testa gamla favorit recept på nytt