En spansk sås med bas av tomat, vitlök och vitt bröd. Tillsätt sedan 2 hackade vitlöksklyftor, 3 msk rödvinsvinäger, 1/2 tsk salt och 1 tsk strösocker. 2 hackade vitlöksklyftor
Egentligen bara friterad potatis, med den ”kanske inte så bara”, klassiska mojorojon. Det kallskurna är bra för att lugna vår iver medan den heta oljan som tidigare rymde potatisen nu har fullt upp med att tillaga champinjonerna i vitlök
 Om man har lite mer tid kan man göra heta wokade räkor, tortilla (kan serveras kall), papas arugadas (saltade potatisar) och rojomojo (kryddstark kall sås)
Servera med sallad, pitabröd och gärna Mojorojo, en spansk sås med vitlök, kumminfrön och paprika. Lägg i de skalade vitlöksklyftorna och slå i de krossade tomaterna
Inspirationen var att försöka kombinera det bästa från typ det här receptet på tortilla med mojorojo och vitlökssås och det här receptet på en redig nachotallrik