Om man har lite mer tid kan man göra heta wokade räkor, tortilla (kan serveras kall), papas arugadas (saltade potatisar) och rojomojo (kryddstark kall sås)
Idag blir det papas con mojorojo, och drömmar om sand mellan tårna på kanarieöarna. Hemgjord mojosås är faktiskt nästan lika god som the real thing, det är ju trots allt solen som saknas, men ändå
Börja med mojo-såsen. Ta upp potatisen och servera den genast med mojo-såsen. 1 kg delikatess potatis1 kg havssalt4 skivor vitt bröd3 msk rödvinsvinäger4 hackade vitlöksklyftor½ tsk nystötta spiskumminfrön½ krm cayennepeppar1 msk paprikapulver1 äggula1½ dl olivolja2-3 msk vatten att späda med1
Mojorojo. Skrynkliga potatisar. Tvätta små potatisar, låt skalet vara kvar. Placera dessa i en kastrull med lock, fyll på med vatten så att det täcker, tillsätt ett 2 dl grovsalt /liter vatten och koka potatisen under lock tills skalet är skrynkligt och potatisen är klar
Serveras med fördel med MojoRojo till. Men då brödet var slut hemma blev det ingen Rojo den här gången ¦ Papas arrugadas betyder rynkig potatis och är en spansk rätt från Kanarieöarna
Strimlad biff med papas arrugadas och mojorojoPapas arrugadas är basvara på Kanarieöarna. Jättegott till en stekt köttbit och naturligtvis nationalsåsen mojorojo - en typ av majonnäs med mycket kryddor som paprika och vitlök
Efter jag hade läst Kockens recept på MojoRojo och Papas Arrugadas var det bara ge sig på att fixa till kvällens grillade, det får bli Glaze, MojoRojo, Granatäpplemix och något närproducerat kött
Mitt bästa matminne från Kanarieöarna (2001) är de här potatisarna som man doppar i paprikasås. När vi grillade förra helgen så kokade jag ett gäng småpotatisar