Smaka av med salt och ev. grilladpaprika,. Hacka tomater och paprika. Allt som behövs i livet är rostad potatis, aioli och mojo rojo, eller nästan bara det i alla fall
Dela paprikan. Mojo rojo. Låt svalna och mixa sedan allt i en mixer med äggula och vinäger och kummin. Tillsätt oljan droppvis under mixning och smaka av med salt
Ät dem varma medmojo picó eller mojo verde eller tillasmmans med andra varma och kalla tapas. Koka potatisarna och känn efter med en sticka om de är är färdiga
Kärna ur tomater, chili och paprika och dela dem sedan i bitar. Mojo rojo. Lägg ett lager grovsalt på aluminiumfoliearket, lägg på potatisarna och täck med ytterligare salt
Utifrån det började jag sedan fundera på vad man kan äta till och resultatet blev denna väldigt goda spanska (typ) buffé, mojo rojo, kyckligbiffar, ugnsrostade tomater med oliver, bröd och saltrostade potatisar
Jag bankade ut den till en platt rektangel och bredde på ett lager med philadelphiaost och ett lager medmojo, som är en spansk kall sås lagad av paprika och chili
Den här såsen passar mycket bra till grillade rätter och skaldjur med mycket kryddor. Här används såsen till en buffé och serveras med cajunpotatis med cummin
Då vi forfarande är utan fungerande ugn, gjorde jag såsen på köpt grilladpaprika i vinäger. Den som själv grillar sin paprika, ska smaka av såsen med lite vitvinsvinäger