(Ibland gör jag den med mörk rom. En väl kyld Mojito vid rätt tillfälle är svårslagen. Det har blivit hallonmojito, chilimojito, passionsmojito eller mojito med ingefära
Här hemma pågår det nämligen en liten makeover i ett av rummen och det tar sig, sakta men säkert, från ett dovt och mörkare rum i rött till ett ljusare och piggare rum i svala färger
Ingredienser 40 msk Havana Club Añejo Reserva 4 st limeklyftor 1 nypa koriander 2 skivor chilifrukt 10 ml cm ingefära - skalad och finhackad 30 ml mörk sockerlag soda Lägg i inköpslista Måttomvandlingstabell
4 ägg1,5 dl strösocker200 g cream cheese2 lime, finrivet skal och saft1 dl finhackad mynta4 dl vispgrädde1 dl dulce de leche (mjölkkräm)0,5 dl ev ljus eller mörk rom200 g digestivekex50 g smält smörGör såhär
Drinken blev som en variant på mojito smaksatt med hallon. Mojito tycker jag är en bra grund för sommardrinkar och sedan är det bara att muddla ned lite bär efter säsong som extra smaksättning
Mojito är en av mina favoriter bland drinkar. Lägg is ett par glas, pressa saften ut ett par limeklyftor och riv ned ett par blad färsk mynta, slå i en skvätt god rom (gärna en mörk karibisk) i de vuxnas glas och toppa med lite Sprite