Mojito är en romdrink med ursprung på Kuba. Drinkar med sockerlag, lime och mynta är dock vanliga i hela Syd- och Centralamerika, såväl som i Karibien, så många varianter finns, även om spritsorten varierar
Lägg lime och socker i ett whiskyglas eller motsvarande och muddla ordentligt. ½ lime i klyftor. Ta sedan myntabladen och lägg dem i handflatan och ge dem en distinkt klapp
Jag älskar Mojito och tycker kombinationen lime och mynta är oslagbar, så första gången jag provade denna var jag tveksam till att man tillsatt päron till den oslagbara kombinationen
½ pressad lime. Så med tanke på att det är fredag och helgen på väg, väderleksrapporten lovar sol i morgon och att det än är två sommarpratare kvar på tur i radion, bjuder vi idag på en en kokossmakande mojito och ett lättfixat och frasigt drinktilltugg
Några limeskivor för garnering. Mojito på pinne. Tillsätt rom, myntablad, sodavatten och limejuice. Eller mojitoglass som man egentligen kanske ska säga
Muddra myntabladen i en mortel eller i glaset, tillsätt en halv lime och pressa ut limesaften med mortelstaven, om du har pressat i morten, häll över vätskan och de muddrade bladet i ett glas