Moghrabiah har blivit lite av en favorit på senare tid. 1 och 1/4dl Moghrabiah5dl Vatten1/2tsk Salt5st Morötter av mindre modell, skuren i stavar2msk Olivolja1tsk ChilipepparHavssalt2msk Dijonsenap2msk Rödvinsvinäger4msk Bladpersilja, finhackad1/2st Gul lök, skuren i halvmånarSvartpeppar från kvarnSåhär kan man göra
Koka upp buljongen och lägg i saffran och moghrabiah. Fördela moghrabiah, rödbetor och spenat på tallrikar, smula över fetaost och toppa med rostade solrosfrön
Moghrabiah (pärlcouscous) för 2 personer. Kok moghrabiah i ca 15 minuter. Zucchini eller squash tillhör inte mina favoritgrönsaker utan är något jag håller på att lära mig att gilla och laga till på ett bra sätt
Pärlcouscous har sina rötter i Libanon där den heter Moghrabiah. Ombyte förnöjer och när du tröttnat på färskpotatis på längden och tvären kan jag rekommendera den här couscousvarianten som tillbehör till en bit grillat kött
Tillaga moghrabiah enligt anvisningen på förpackningen. Om jag inte är alldeles fel ute så är bulgogi en koriansk rätt och moghrabiah libanesiskt, men det är i alla fall en god blandning
Häll vinägretten över moghrabiah. Fänkålsstekt lax med grape- och fetaostsallad4 pers3 dl moghrabiah2 blodgrapeolivoljasalt och peppar100 g fetaost500 g laxfilé3 msk hela, grovstötta fånkålsfrönblandad salladTillaga moghrabiah enligt förpackningsanvisningarna. 3 dl moghrabiah
2 portioner pärlcouscous (Moghrabiah. 2 portioner pärlcouscous (Moghrabiah. Det är full stress i hushållet just nu, så det blir glesare mellan inläggen
Till allt det där goda lammet fick man en sallad med jättecouscous – även kallat moghrabiah. 2 dl moghrabiah eller jätte-couscous1 grönsaksbuljongmycket persilja och gärna myntagranatäpple eller gröna druvorFinstrimlad fänkålolivolja cest av 1/2 citron1 tsk citronjuicesalt peppar+1 burk favabönor1 msk harissapasta (kan ersättas med sambal)saft av minst 1/2 citron2 msk sesampastaen liten riven vitlöksklyfta1/2 dl olivolja1 tsk spiskumminsalt peppar+1 aubergine+Merguezeller om ICA tryter. 2 dl moghrabiah