Häll upp mockakrämen i portionsglas och låt den stelna. Lägg 3 blad gelatin i kallt vatten. Blanda äggulor, strösocker, riktigt starkt bryggt kaffe och kaffegrädde i en tjockbottnad gryta och sjud till en kräm under kraftig vispning
Jag trodde först att Mockatårta var både fylld och täckt med smörkräm men så var icke fallet utan mellan marängbottnarna brer man ett lager Mockakräm – påminner lite om hemmagjord vaniljkräm fast med kaffesmak
Mockakräm 1 ägg2 tsk potatismjöl2 msk strösocker1 dl starkt kaffe1 dl vispgrädde1,5 msk smörGör såhär. 2 Lägg den ena sockerkaksbotten på ett tårtfat och bred hälften av mockakrämen på sockerkasbottnen. 3 Lägg marängbotten ovanpå och bred ut resterande mockakräm
Vaniljkräm, chokladkräm, mockakräm… mums. Dessa knäckflarn (en variant på havreflarn) går åt rykande fort hemma och är dessutom ovanligt lätta och snabba att baka, med ett fåtal ingredienser
Smält den mörka chokladen och ringla ett fint mönster ovanpå mockakrämen. Sätt ugnen på 180 grader. Smöra och klä 2 runda formar, 18 cm i diameter, med bakplåtspapper i bottnarna