75 g margarin eller smör. 75 g margarin eller smör. Detta recept hittade jag på matklubben. Fick göra om det lite då jag inte så ofta använder Lailas blåa mjöl, vilket det är i grundreceptet
Smält smöret, häll i mjölken, fänkål, anis, kummin och vattnet och värm fingervarmt. Hetta upp en torr stekpanna på medelvärme och grädda tunnbröden i torr stekpanna i 2 minuter på ena sidan och sen 1 minut på andra sidan. 50 g smör
Tunnbröd150 g smör 4 dl mjölk 50 g jäst 4 dl vatten 2 tsk hjorthornssalt 0,5 tsk salt 1 dl strösocker 150 g ljus sirap 950 g vetemjöl generöst med vetemjöl till utbakning
Brödet är mjukt och luftigt. Häll över ljummet mjölk och smält smör. Orientaliska tunnbröd att fylla med kebab eller som tillbehör till t ex indisk mat
Gott som det är med lite smör eller pålägg. I Indien bakas det chapati på öppen eld, i Surinam roti, i Mexico äter man tortillas gjorda på majsmjöl, i mellanöstern bakar man fantastiska pitabröd att fylla och i Sverige äter vi gärna och mycket tunnbröd
Till julafton bakade jag dock även mjukttunnbröd i år. När jag var barn hade farmor en vedeldad bakstuga på gården där det bakades underbart doftande o välsmakande tunnbröd till alla årets alla högtider
Tunnbröd med rökt kött och pepparrot1 mjukttunnbröd [ca 30 cm] smör, att bre på brödet 150-200 g rökt hästkött (hamburgerkött) 1 dl crème fraîche 3 msk färsk pepparrot, finriven lite hackad persilja och gräslök salt peppar