Mjukt tunnbröd kornmjöl recept

Tunnbröd

Tunnbröd

Tunnbröd är ju riktigt gott och gör man detta tunt men inte för tunt så det är mjukt kan man rulla det och göra tunnbrödsklämmor till exempel
Norrländskt Tunnbröd?

Norrländskt Tunnbröd?

"Hej Undrar om du kan hjälpa mig med en recept på gammaldags norrländsk mjukttunnbröd som är bakad på endast två mjölsorter, korn och havremjöl

Mjukt kummintunnbröd

Nu har jag gjort några försök att efterlikna Aggarps tunnbröd, men jag får erkänna att jag är besegrad
Krispepparkaka

Krispepparkaka

Korn innehåller en mycket liten mängd gluten och används mest till tunnbröd i vanliga fall. Förra våren plockade jag fram receptet igen och tänkte att det skulle vara med i Hembakat för alla – det är nämligen helt fritt från ägg, och dessutom är den bakad på kornmjöl som inte innehåller så mycket gluten (den som är glutenintolerant ska nog inte prova den, men den som provar att äta mindre gluten kan bli glad)

Så åt vi - ur Stora Boken om Livet Förr

När tunnbrödet var färskt åts det mjukt, en riktig delikatess, men den övervägande delen av baket torkades och då blev de papperstunna brödskivorna enastående hållbara

Tunna vetekakor

2 dl kornmjöl. Smula jästen i en bunke. Smält smör och tillsätt mjölken och låt bli fingervarmt. Tillsätt övriga ingredienser och arbeta till en smidig deg

Hällakakor

Detta är en tunnbrödstyp som antingen går att göra hård eller mjuk. 10 dl/1 l kornmjöl. Vill man ha hårt tunnbröd byter man mjölken till vatten och låter dem torka i ugnen på ca 100° med en glipa på luckan efter gräddningen. 10 dl/1 l kornmjöl

Bakstrabröd

3 dl kornmjöl. Värm mjölken till fingervarmt. Smula jästen i en bunke och häll över mjölken. Tillsätt sirap, smör, salt, mjölsorter och kummin