5 dl filmjölk. Mät upp alla de torra ingredienserna i en bunke. Spara lite rågsikt till utbakningen. Tillsätt övriga ingredienser och rör snabbt samman till en slät men något kladdig deg
Till julafton bakade jag dock även mjukttunnbröd i år. När jag var barn hade farmor en vedeldad bakstuga på gården där det bakades underbart doftande o välsmakande tunnbröd till alla årets alla högtider
Häll i sirap och filmjölk och blanda till en smidig deg. ca 16 bröd (beroende på storlek)1,2 l rågsikt4 tsk bakpulver2 tsk salt0,5 dl sirap5 dl filmjölkSätt ugnen på 250 grader. 5 dl filmjölk
Ta ett mjukttunnbröd, eller deg från ovanstående tunnbrödbak. Strö sedan över tunnbrödkrisp. Tunnbröd. Baka ut tunnbröden på väl mjölat bakbord och kavel
Rör i en annan bunke samman ägg, filmjölk och lingon. 1 paket fyrkantigt tunnbröd (mjukt)1 burk kessela kvarg2-3 msk stark julsenap200g tunt skivad , kokt eller rökt, skinkaBlanda kessellan och senapen och bred sedan ut det på brödet
Häll i sirap och filmjölk och blanda till en smidig deg.   Mjukttunnbröd med bakpulver    16 st  1,2 liter rågsikt 4 tsk bakpulver 2 tsk salt ½ dl sirap 5 dl filmjölk  Utbakning  1 dl vetemjöl  ugn 250 grader. 5 dl filmjölk
Bra att det finns varianter på bakning Nu kommer ett recept där man gör sitt tunnbröd i stekpannan utan matfett Kanske något att göra ihop med barnen en dag
Om man steker kort tid (ca 10-15 sek) på båda sidorna med hög temperatur på stekpannan får man ett mjukttunnbröd. Om man steker lång tid (1 min) på båda sidorna med medelhög temperatur på stekpannan får man ett hårt tunnbröd. 3 dl filmjölk eller mild youghurt
Tunnbröd. Kryddig filmjölkslimpa. 2 msk mjukt smör. 1 dl filmjölk. 2 msk mjukt smör. 1 dl filmjölk. Världens enklaste och snabbaste bröd gör man i stekpannan på ungefär lika kort tid som det tar att upptäcka att man är hungrig