Mjukstekt recept

Köttfärsgratäng à la LCHF

Köttfärsgratäng à la LCHF

Sätt ugnen på 200 grader. Hacka löken och mjukstek den i smöret. Tillsätt köttfärsen och bryn den tills den fått färg
Sagolik lökpaj med ädelost

Sagolik lökpaj med ädelost

Den här pajen tycker jag ni ska prova, den är sagolik som namnet säger. Om jag är rätt informerad så är det visst Pekka Heino som visat den på Gokväll
En dag på…Korvkurs på Allé

En dag på…Korvkurs på Allé

Mitt förhållande till korv är en lång kärlekshistoria. Kumlakorven kom in tidigt i mitt liv, när jag bodde i Örebro och jag gillar faktiskt allt från Partajgrillare till gryniga, handgjorda Isterband

Vitlöksfräst lövbiffspanna

4 portioner Ingredienser. 450 gr lövbiff 2-3 st vitlöksklyftor 1 purjolök 300 gr färska champinjoner 0,5 dl japansk soja 1 dl vatten 1 msk flytande honung ev
Kryddig linsgryta med myntayoghurt

Kryddig linsgryta med myntayoghurt

Fräs kryddorna ett par minuter i olja i en vid kastrull. Tillsätt därefter lök, vitlök och ingefära och mjukstek på låg värme utan att löken tar färg
Indisk linsgryta med spenat

Indisk linsgryta med spenat

4 portioner basmatiris. neutral olja till stekning. 1 msk hela spiskumminfrön. 1 tsk gurkmeja. 1 tsk curry. 1 tsk chilipulver
Matsmulpaj med tonfisk

Matsmulpaj med tonfisk

Tonfiskfyllningen i receptet nedan blir väldigt god med dill och mycket mjukstekt purjolök och paprika
Kålpudding när den är som bäst

Kålpudding när den är som bäst

Sätt ugnen på 180 grader. Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar. Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen
Snabb och krämig svamprisoniotto

Snabb och krämig svamprisoniotto

Här har jag gjort en risoniotto med svamp och mjukstekt lök – allt i en gryta för minimal disk. 27 februari, 2017

Pestofyllda nötfärsbiffar

Ingredienser. 1kg nötfärs. 2 små gula lökar. 6 msk ströbröd. 2 msk potatismjöl. 2,5 dl vatten. 1 msk kalvfond. 1 msk salt
Johan Jureskogs kålpudding

Johan Jureskogs kålpudding

Sätt ugnen på 175 grader. Skär bort roten på vitkålen skär ner huvudet i små tärningar. Lägg en klick smör i en panna och fräs kålen