Nu vet det där man kan välja som topping på mjukglass eller som garnityr på tårta. Jag använde både hasselnötter och mandel men man kan använda bara en av ingredienserna
Äntligen säger jag som älskar raggsockor och vedeldad spis mer än bikini och mjukglass. Till dagens sallad, en höstlig variant med bakade päron, salt chevre, hasselnötter och så ringblommor
Enklaste glasstårtan med maräng, mjukglass och hallon. Garnera med hallon, hasselnötter och myntablad. Bara att vispa ihop mjukglass varva på marängbottnar och toppa med hallon och hackade nötter
Himmelskt god chokladkräm med hasselnötter. Andrea Slitti använder sig endast av de finaste hasselnötterna från Langhe-regionen för att smaksätta chokladen
Vad man kan göra är att ta fram den, låta den mjukna lite och sedan köra den i matberedare då blir den som nygjord mjukglass, inte dumt 6 äpplen. 5 dl hasselnötter
Vispa glassen med elvisp tills den blir lätthanterlig som mjukglass. eller hasselnötter. 1 kg rödbetor 2 dl du puy- eller belugalinser 4 portabellosvampar 1 dl mandlar eller hasselnötter 200 g chevrè 100 g färsk bladspenat 2 färska fikon 1 citron 2 vitlöksklyftor färsk timjan/dill/persilja honung smör olivolja salt & nymalen svartpeppar Tvätta betorna och koka dem med skalet kvar i saltat vatten ca 30 min