Mjukglass hasselnötter recept

Mjukglass med hasselnötskrokant

Mjukglass med hasselnötskrokant

Börja med att göra mjukglassen enligt anvisning på förpackningen. 5 dl Arla Köket® Mjukglass. 1 dl skalade, rostade hasselnötter

Krokant

Nu vet det där man kan välja som topping på mjukglass eller som garnityr på tårta. Jag använde både hasselnötter och mandel men man kan använda bara en av ingredienserna
Fredag

Fredag

Efterrätt vi delade på/ Dessert we sharedQueens delight, spröd våffla, mjukglass, strössel av hackade hasselnötter och rejält med jordgubbssås
Höstsallad med päron, chèvre & ringblommor

Höstsallad med päron, chèvre & ringblommor

Äntligen säger jag som älskar raggsockor och vedeldad spis mer än bikini och mjukglass. Till dagens sallad, en höstlig variant med bakade päron, salt chevre, hasselnötter och så ringblommor
Glasstårta med chokladglass

Glasstårta med chokladglass

Garnera med hallon, hasselnötter och myntablad. 5 dl Arla Köket® Mjukglass choklad. 1⁄2 dl hackade rostade hasselnötter

Gothenburg Snapshots

Mjukglass en varm dag i parken. (gärna med topping på - här i form av söta hasselnötter). Älskar mjukglass

Glasstårta med chokladglass

Garnera med hallon, hasselnötter och myntablad. 5 dl Arla Köket® Mjukglass choklad. 1⁄2 dl hackade rostade hasselnötter. 5 dl Arla Köket® Mjukglass choklad. 1⁄2 dl hackade rostade hasselnötter

Glasstårta med chokladglass

Enklaste glasstårtan med maräng, mjukglass och hallon. Garnera med hallon, hasselnötter och myntablad. Bara att vispa ihop mjukglass varva på marängbottnar och toppa med hallon och hackade nötter

Chokladgräddglass

Himmelskt god chokladkräm med hasselnötter. Andrea Slitti använder sig endast av de finaste hasselnötterna från Langhe-regionen för att smaksätta chokladen

Hyllning till Mormor i 3 rätter

Vispa glassen med elvisp tills den blir lätthanterlig som mjukglass. eller hasselnötter.  1 kg rödbetor 2 dl du puy- eller belugalinser 4 portabellosvampar 1 dl mandlar eller hasselnötter 200 g chevrè 100 g färsk bladspenat 2 färska fikon 1 citron 2 vitlöksklyftor färsk timjan/dill/persilja honung smör olivolja salt & nymalen svartpeppar Tvätta betorna och koka dem med skalet kvar i saltat vatten ca 30 min