De här mjuka, luftiga och lätta frallorna hör till den senare kategorin. Ibland blir det surdegsbröd från grunden och ibland blir det lite enklare bröd som till exempel dessa frallor
Jag önskar ibland att jag kunde sova lite längre på helgerna, men det verkar som jag har en inbyggd väckarklocka som dessvärre alltid är inställd på samma tid
Eftersom E inte vill äta av valnötsbrödet får det bli frallor till honom. Ingredienser, ca 20 frallor50 g färsk jäst2 tsk honung2 tsk ljus sirap1 dl olivolja1 msk salt2 dl durumvetemjöl10-11 dl vetemjöl specialGör så här1 Smula jästen i en bunke och tillsätt vatten, honung, sirap, olivolja och salt. 3 Forma 20 st runda frallor och platta till lite lätt med handen, så får de en bättre form. Ingredienser, ca 20 frallor
Har ni inte testat så gör det, det är enkelt och det går snabbt - max en timme tar det från det att ni börjar tills ni kan njuta av varma, mjuka, nygräddade frallor
10 mellanstora frallor. 10 mellanstora frallor. Vips så var det söndag igen och så, som ni säkert redan vet, är söndag den ultimata bakdagen om man frågar mig
Men bröden var saftiga ooch mjuka i alla fall dagen efter. Dessa Pani Popo som är egentligen från Samoa ön men äts nästan överallt runtomkring (har jag hört) är saftiga och luftiga sötfrallor bakade med kokosmjölk och indränkta i kokos sås
Lite goda luftiga och mjuka vita frallor doppade i sesamfrön 500 gram mjölk , 3%75 gram jäst750 gram vetemjöl special50 gram rumstemperat smör15 gram havssaltGör så här
Jag gör stora och brukar få 15 stycken frallor. Använd gärna en hushållsassistent. Lös upp jästen i mjölken, tillsätt smör, honung, solrosfrön och vetekli eller havregryn
Å andra sidan tycker jag att det är lätt att förlåta frallorna för det eftersom de är härligt saftiga och rustikt grova på det allra bästa vis eftersom de även håller sig mjuka i flera dagar i plastpåse