För att få så god glass som möjligt bör man tänka på att alla ingredienser är så färska som möjligt, vaniljstången ska vara mjuk och äggen helst ekologiska
Färdig vaniljglass. ) Vaniljglass i portionsglas. När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare
När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare och godare
Servera den gärna tillsammans med vaniljsås, vispad grädde, en kula vaniljglass eller som den är. Idag bjuder jag på receptet på den absolut godaste, saftigaste, mjuka rabarberkaka jag någonsin har smakat
Vid andra försöket var jag mindre generös med smeten när jag formade rundlar, och fick då cirkelformade flarn som jag lätt och mjukt kunde kupa runt lagom stora skåler
Servera eventuellt kakan med vispad grädde eller mjukrördvaniljglass. Vi har nyligen haft släktbesök från Finland, och orken var väl inte helt på topp efter influensa och segdragen hosta
100 g mjukt smör. 100 g mjukt smör. Supergod äppelkaka med vaniljglass. Här kommer ett recept på en jättegod äppelkaka som jag brukar göra ibland och den blir alltid god och saftig och håller sig bra flera dagar utan att bli torr och tråkig
Servera päronhalvorna med en kula vaniljglass och klipp över färsk pepparmynta. Grädda i 175 grader i 25 minuter eller tills päronen är mjuka (testa med en sticka). 50 g smör, mjukt. 0,5 l vaniljglass. 4 päron, mogna, stora 50 g mandelmassa 3 msk Armagnac (valfritt) 50 g smör, mjukt 50 g mandelspån 50 g pistagemandel 0,5 l vaniljglass pepparmynta, färsk florsocker att pudra över (om man vill
Vaniljglass. Vaniljglass. När glassen stått i frysen länge och är hård kan man låta den stå i kylskåp ca 1-2 timmar eller en halvtimme i rumstemperatur så blir den mjukare