Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjukpepparkaka, men min idé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blir lite torrare av att använda saffran, och det visade sig bli en riktigt bra kombo
Rör smör, socker och saffran poröst. Mortla saffranetmed lite av sockret. Vad passar inte bättre än att baka en mjuksaffranskaka under årets första helg i advent
Tillsätt florsocker, mjukt smör och limeskal och vispa fluffigt. Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Stjälp upp kakan på sockrat smörpapper, när den svalnat något
Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran
Vill du hellre baka en mjuk, saftig saffranskaka,. Rör ner ägg och socker. Mandelskorpor som inte alls är svåra att göra, men tvivlar du på att klara ut att baka dem efter mitt recept så hittar du en mycket utförlig beskrivning med bilder HÄR, på bloggen Matnyttigt, som för övrigt alltid har bra tips och steg-för-steg bilder till sina recept, så även den mest ovana ska kunna lyckas i köket
Butterkaka är alltid godast att äta samma dag som den bakas, skulle det mot förmodan bli någon bit över så känns den mjuk och saftig om man värmer den kort i micron
Blanda sedan de hackade mandlarna med mjöl, socker. Vispa ägg och socker vitt och fluffigt. Lussebullar, saffransbiscotti och så en mjukpepparkaka bakad med filmjölk
tillsätt socker, salt ,vaniljpulver, kvarg och det mesta av mjölet. Smält smöret och tillsätt saffran. Igår var mina föräldrar här på andra adventsfika och till det bakade jag en omgång glutenfria lussebullar och en mjukpepparkakamed vaniljfrosting anpassad enligt lchf
Kakan blir inte lika mjuk och fluffig som vanlig vetedeg utan påminner lite mer om mjuk scones. Vispa upp ett ägg med gaffel och pensla på kakan, strössla över lite pärlsocker
Smält smöret lite i micron så att det blir mjukt. Stöt saffranmed en nypa socker i en mortel. Tillsatt smör och saffran till degspadet, blanda även ner socker och salt