Mjuk silviakaka recept

Silviakaka dagen till ära…

Silviakaka dagen till ära…

Hörde rykten om att det skulle bli dåligt väder i helgen…passade på att direkt på morgonen ta hand om lite tvätt och slänga ihop en mjuk kaka att njuta av under regnets timmar
Silviakaka

Silviakaka

En riktigt klassisk mjuk kaka i lite samma stil som Sverigekakan är Silviakaka. Oavsett vilket är Silviakakan en kungligt god kaka
Silviakaka

Silviakaka

mjuk kaka. Men nu delar jag med mig det till er för alla måste ha tillgång till ett recept på Silviakaka så är det bara
Kärleksmums/Mockarutor i långpanna

Kärleksmums/Mockarutor i långpanna

Idag delar jag med mig av en av mina mjuka favoritkakor nämligen Kärleksmumskaka eller som den också kallas för Mockarutor eller Snoddas
Färgglad kladdkaka

Färgglad kladdkaka

Vad sägs om en härligt god och färgglad mjuk kaka till påsk. En blandning mellan kladdkaka, silviakaka och kärleksmums
Spontanbak & fikastund!

Spontanbak & fikastund!

Men när min lillasyster messade och bad om ett recept på en god och enkel mjuk kaka som hon kunde baka till sina brukare på jobbet idag, så skickade jag receptet på min mammas underbart goda och lättbakade Silviakaka
Silviakaka - En mjuk kaka med smörkräm!

Silviakaka - En mjuk kaka med smörkräm!

Gör så här(Jag använde en liten fyrkantig form men om du gångar receptet med 3 så räcker det till en långpanna) 2 st ägg 2 dl socker2 dl vetemjöl 2 tsk bakpulver 1 dl vatten Vispa ägg och socker
Silviakaka med glass och jordgubbssylt

Silviakaka med glass och jordgubbssylt

) Kakan är ganska så ''seg'' inte alls mjuk och porös som t.  Det här var första gången jag själv testade på att baka en silviakaka
Sockerkaka med limeglasyr/Silviakaka

Sockerkaka med limeglasyr/Silviakaka

Eller är det Silviakaka den kallas. 100 g mjukt smör. 100 g mjukt smör. Inte vet jag. Men en sak vet jag den här pimpade sockerkakan är good

Årets 10 i topp lista.

Mjuk chokladkaka. Silviakaka. Har roat mej med att göra en 10 i topp lista över de populäraste recepten under 2013

Silviakaka

Sätt ugnen på 175° C. Dela äggula och äggvitan på äggen till smörkrämen. Botten. Vispa de fyra äggen + äggvitan från smörkrämsäggen och socker pösigt