Mjuk pepparkaka ost recept

Julig mjuk pepparkaka

Julig mjuk pepparkaka

Blanda det rumsvarma smöret med färskosten samt flor- och vaniljsocker i en bunke. Vispa tills inga klumpar finns kvar och bre på den svala pepparkakan
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Frostning. Frosting. Mjukpepparkaka med lime och ingefärsfrostning ca 10-12 bitar. 1 – 1,5 dl grekisk yoghurt 1 – 1,5 dl philadelphiaost (light) ca 1 msk riven ingefära (smaka av) Rivet skal från en lime 1-2 msk valfri sötning (jag hade honung och stevia). Koka sedan i vatten tills den är mjuk, det tar ungefär 10 minuter. 1,5 dl grekisk yoghurt 1 – 1,5 dl philadelphiaost (light) ca 1 msk riven ingefära (smaka av) Rivet skal från en lime 1-2 msk valfri sötning (jag hade honung och stevia)
Mjuk pepparkaka med philadelphia frosting

Mjuk pepparkaka med philadelphia frosting

Detta recept är min egen tolkning på Roy Fares mjukapepparkaka med getostfrosting. I detta hushåll räcker det inte med bara vanliga pepparkakor utan vi ville också baka en mjukpepparkaka nu till jul
Pepparkakans dag!

Pepparkakans dag!

mjukpepparkaka. Tillsätt osten och vispa den len. Pepparkakans dag. E-postadress. Idag är det Pepparkakans dag
Pepparkakscheesecake med apelsinsmak

Pepparkakscheesecake med apelsinsmak

Det kan ha något att göra med toppingen som breds över fyllningen, den gör kakan lenare och mjukare och inte så stabbig som en ugnsbakad cheesecake oftast blir
Mjuka pepparkaksrutor med frosting

Mjuka pepparkaksrutor med frosting

Ta ut pepparkakan och låt den svalna helt. Ett tips är att mikra det mjukt utan att smälta det. Philadelphia ost (ej lättvariant)
Pepparkakscupcakes

Pepparkakscupcakes

Rör smöret mjukt med elvisp, blanda i cream cheesen och vispa fluffigt. Frosting. Smält smöret, vipsa ner ägg och mjölk, ställ åt sidan
Pepparkakscheesecake

Pepparkakscheesecake

Vispa ost, ägg, socker och sirap med elvisp. 75 g mjukt smör. 600 g Philadelphiaost. cheesecake, pepparkakscheesecake 75 g mjukt smör. 600 g Philadelphiaost
Cake pops

Cake pops

Jag gjorde mina cakepops av mjukpepparkaka och morotskaka. Cake pops är så enkla att göra och trevligt att servera på kalas, bjudningar eller varför inte göra dem när man har mjuka kakor som står där hemma
Rostade nötter till glögg

Rostade nötter till glögg

Det första är den enkla och numera givna klassikern grönmögelostpepparkaka. Rostade nötter till glögg är en annan klassiker och det finns verkligen en uppsjö av recept på detta på nätet
Persimonmarmelad med smak av kardemumma

Persimonmarmelad med smak av kardemumma

Koka upp, och låt koka mjukt under lock ca en kvart. Marmeladen är god till all slags ost, och passar förträffligt till pepparkakorna med blå- eller grönmögelost nu i adventstid
Delikatesser like a champ

Delikatesser like a champ

En riktigt speciell godbit av mjuk lakritskola med ett tunt lager av mjölkchoklad. Delikatessboxen passar alla som uppskattar ostar, charkuterier och god mat
Supén och dagen efter

Supén och dagen efter

Grönkålspaj med valnötter & cheddarost, fänkålssallad med apelsin & oliver, bröd med aprikoser & linfrö, mjukpepparkaka med lingon, dadel&valnötsbollar med citron samt möglig ost i form av engelsk stilton och dansk gräddädel
Bakdag med tjejor

Bakdag med tjejor

Igår hade jag en bakdag här hos mig, mina kompisar kom hit och vi bakade Mjukpepparkaka med glasyr, pepparkakor, rockyroad, smörkola, paj samt bröd och drack lite glögg och vin såklart, det är ju ändå jul
Lingonchutney

Lingonchutney

Hacka löken och stek den mjuk i smöret. Skär osten i skivor, lägg en skiva ost på varje pepparkaka och toppa med lingonchutney