Så här på första advent vill jag bjuda er på en mjuk kaka bakad på mandelmjöl och vispad äggvita, vilket ger ett luftigt men ändå saftigt inkråm om man jämför med många sockerkaksrecept
Personligen tror jag det är kombinationen av kryddorna med apelsintonen, gräddfilens syra och mandlarna som gör att det bara blir så där underbart gott
Oetkers mandelspån, skållad mandel och valnötskärnor i denna. Denna härliga tid till ära vill jag bjuda er på ett mycket härligt och lyxigt julrecept på en mjukpepparkaka
I går bakade jag en gluten- och mjölkfri mjukpepparkaka efter nytt recept, och den numera traditionella saffranskakan med kaneltäcke och lingon, liksom knäck medmandel och kanderad ingefära
Lussebullar, saffransbiscotti och så en mjukpepparkaka bakad med filmjölk. Det blir tydligare och tydligare för varje år att det här med julgodis och en massa sötsaker inte riktigt är min melodi på julen
Se till att lämna degen i kylskåpet i minst en timme innan du använder den eftersom mandel- och kokosmjölen behöver tid att svälla, samt att degen då inte blir för mjuk
Därefter blev det Janssons frestelse, skink– respektive kalkonköttbullar, en sallad med valnötter och päron samt denna grönkålspaj medmandel och lagrad herrgårdsost