500 g Arla Köket Kesella® kvarg vanilj. Sätt ugnen på 225°. Rör ihop kvarg och saffran till fyllningen. Lägg bakplåtspapper i en långpanna, ca 30 x 40 cm
Det blev istället en lyxigare variant av mjukpepparkaka skulle man kunna säga. Mjuk tigrerad lingonpepparkaka med choklad och valnötter4 ½ dl vetemjöl3 dl strösocker2 tsk bikabonat1 tsk ingefära½ tsk kanel100 g smält smör3 dl mjölk1 ½ dl lingonsylt1 dl valnötter, grovt hackade75 g mörk choklad1 tsk ingefära1 ½ tsk kanel1 ½ tsk malda nejlikor100 g mascarpone eller kesella75 g rumsvarmt smör (ta för guds skull inte margarin. 100 g mascarpone eller kesella
Igår hade jag en bakdag här hos mig, mina kompisar kom hit och vi bakade Mjukpepparkaka med glasyr, pepparkakor, rockyroad, smörkola, paj samt bröd och drack lite glögg och vin såklart, det är ju ändå jul
Saftig, smakrik, mjuk och bara så där makalöst fantastiskt god. Ädelost blandads med lika delar kvarg/kesella/creme fraiche (välj själv efter eget smak och tycke)
Späd med skinkspad och låt puttra tills linserna är mjuka. Servera med grädde, glass, vaniljsås, kesella eller en av mina favoriter just nu hängd yoghurt (låt den rinna av genom ett kaffefilter så att det blir lite tjockare) i hopblandat med lemoncurd