Mjuk pepparkaka farin recept

Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Vispa rumsvarmt smör och farinsocker poröst. 2,5 dl brun farin. Smörj och bröa en avlång form som rymmer 1 1/2 liter
Skansens julpepparkakor

Skansens julpepparkakor

3 dl brun farin. Koka upp sirapen och häll den över sockret och matfettet. Rör tills massan är kall. Tillsätt ägg och kryddor
Kryddkaka med lingon

Kryddkaka med lingon

William skulle baka en mjuk kaka i skolan, så han tränade lite på det där hemma kvällen innan. När han väl kom till skolan gjorde han Prästgårdens pepparkaka och serverade den med en klick grädde till

Halloumikryddkaka

Efter att ha bläddrat lite i olika receptböcker testade jag att göra en kombination av en grekisk halloumikaka, med kryddsättning som en svensk mjukpepparkaka och med mycket lite socker
Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Här hittade jag dessutom ett recept på gammeldags mjukpepparkaka med gräddfil och lingonsylt i. Mjukpepparkaka100 g smör2½ dl brun farin2 ägg1½ dl gräddfil1 dl fast lingonsylt3 dl vetemjöl1 msk kanel1 msk kryddnejlikor1 msk ingefära1 tsk bikarbonatRör smör och farinsocker poröst. 2½ dl brun farin
Mjuk pepparkaka med blåmögelost

Mjuk pepparkaka med blåmögelost

1 1/2 dl strösocker (Alternativt 2 1/2 dl brun farin). Sätt ugnen på 175º. Smörj en form ca 30x24 cm. Rör margarin och socker poröst
Mjuk Pepparkaka

Mjuk Pepparkaka

Blanda farin och mjöl i en bunke. Mjukpepparkaka är en klassiker som många gillar. 4 1/2 dl brun farin. 4 1/2 dl brun farin
Pepparkaka, mjuk

Pepparkaka, mjuk

2 ½ dl brun farin. 2 ½ dl brun farin. Idag är det dimma och det regnar så smått, då behöver man en god kaka till kaffet
Gammaldags pepparkaka

Gammaldags pepparkaka

Rör smör och farinsocker poröst. 2 ½ dl brun farin. Ugn 175º. Tillsätt ägg, gräddfil och lingonsylt. Blanda mjölet med kryddor och bikarbonat
Juldesserter och julgodis

Juldesserter och julgodis

Innan programmet hade hon förberett en vackert gul, mjuk och len, lagom söt alldeles alldeles underbar saffransparfait

Valnötsfylld mjuk pepparkaka

Blanda farinsockret och valnötshacket i en bunke. Grädda pepparkakan i nedre delen av ugnen i ca 50 minuter. 1 dl brun farin

Mjuk pepparkaka med valnötsfyllning

1 dl brun farin. Sätt ugnen på 175 grader och bröa en avlång 1,5 liters form. Gör sedan fyllningen genom att smälta smöret, hälla i sockret och grovhackade valnötter

Mjuk pepparkaka med äppelmos

2 1/2 dl farin. Rör matfett och socker poröst. Tillsätt ägg och äppelmos. Blanda mjöl, bakpulver, bikarbonat, kryddor och salt