Creme Cheese Frosting. 50 g mjukt smör. Tänk på att kakan ska hinna svalna innan du har på glasyren. Jag gjorde kakan dagen före och lät den svalna över natten
Blanda i creme fraiche och smör. 1 dl creme fraiche, funkar lika bra med tex gräddfil eller tjockare yoghurt, jag tog vanilj yoghurt. 1 dl creme fraiche, funkar lika bra med tex gräddfil eller tjockare yoghurt, jag tog vanilj yoghurt
Blanda ner creme fraiche och lingonsylt. Jag älskar mjukpepparkaka, Kryddig och värmande och tillsammans med en klick lingongrädde lovar den att vara där för mig alla mörka och kalla vinterkvällar
Vispa ägg och farinsocker pösigt. Rör försiktigt ner crème fraiche och lingonsylt. Blanda mjöl med bikarbonat och pepparkakskryddor och rör försiktigt ner det i smeten
Tillsätt gräddfil (creme fraiche hade jag) och matfettet. Tänkte att det skulle bli hur gott som helst att använda sig av den i en frosting och passade på att prova när jag ändå gjorde en hög mjukpepparkaka i nya formen
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Blanda alla torra ingredienser noga. Rör försiktigt ner i äggblandningen tillsammans med det smälta smöret och grädden
Mjukpepparkaka har alltid varit en favoritkaka hos mig, gärna en med riktigt mycket kryddsmak. Kakan blev som ett mellanting mellan mjuk kaka och kladdkaka, den är både glutenfri och sockerfri så att så många som möjligt ska kunna njuta av en god julbakelse