Kaka med säsongens frukt & bär. Mjukpepparkaka. Så här på första advent vill jag bjuda er på en mjuk kaka bakad på mandelmjöl och vispad äggvita, vilket ger ett luftigt men ändå saftigt inkråm om man jämför med många sockerkaksrecept
Koka knappt mjuk i lättsaltat vatten. Till det serverade vi en variant på tranbärssås, en variant av Arlas apelsinsås, honungsglaserade palsternackor och gräddkokt brysselkål
Ett par dagar före kalaset såg jag Leilas söta jul och hur hon gjorde en mjukpepparkaka i tre våningar med chokladfrosting, och det var jag bara tvungen att prova
Tankarna går till att provlaga en sats mjuk kola för att se om den är vad jag söker, men mest för att jag är sugen på att fylla huset av de underbara dofterna från julgodis tillverkning som verkligen skulle göra pricken över i
God morgon. Hade ni en bra lucia igår (tror de flesta tjuvstartade fast det är på söndag egentligen). Tycker alltid det är så stämningsfullt att titta på Tim och Stellas luciafirande på skolan
Fräs löken mjuk i lite smör, rör ner senap och späd med grädde. Samt frysta blåbär som fick sig ett snabbt uppkok så de blev lite mosiga och serverades till som en sås
mjuk och blanda den med limeskal, Vispa med. Garnera med valfria bär, kanelstång, citronmeliss, mynta, flagad choklad, tunna chokladtrianglar eller bitar, kokos, pudrad kanel eller annan garnering till servering
Tina bären. Lägg i de tinade bären och lägg iskall glass över bären. sockerkakssmulor och bär i 4 ugnsfasta portionsformar eller 1 stor form. 225 g frysta hallon och blåbär. 80 g musli t ex Start naturell eller smulad sockerkaka eller mjukpepparkaka eller Maryland Cookies eller