Smält smöret i en kastrull och blanda ner pumpa, äpple och kryddor. Mjukpepparkaka har alltid varit en favoritkaka hos mig, gärna en med riktigt mycket kryddsmak
Vispa ihop smör, farinsocker och strösocker till en mjuk luftig smet vilket tar ca tre minuter. För mig finns det fyra smaker som skriker jul och julkänslor, pepparkaka, saffran, mandel och äpple med kanel
Bred på det mjuka smöret och strö över äpple, mandel, socker och mandelmassa. Mandelmassa, saftigt äpple, smör och knapriga mandelbitar gömmer sig i denna läckra saffranskrans
Mjukpepparkaka. Är de fortfarande mjuka så vänd och grädda en stund till. Förvara pepparkakan i en plastpåse i kylen och skiva upp efterhand, du kan också frysa in skivorna och ta fram eftersom
Fräs löken mjuk i lite smör, rör ner senap och späd med grädde. Jag gillar riktigt torra mousserade viner med friska smaker gärna med inslag av äpplen och citrusfrukter
TipsOm du vill ha extra crunch så avsluta med att smula en pepparkaka på toppen. Vik ihop till paket, lägg i en ugnsform och baka tills frukten är mjuk, det tar ca 20 minuter
Det blev dels dessa två mjuka favoriter och sedan mina specialkakor – chokladkolakor. Utöver strössel så behövdes också ett skivat äpple – med skal (det blir vackrare)
Kaninen var perfekt tillagad och det krispiga höljet var en fin kontrast till det mjuka köttet. Finalen var en fenomenal kombination av bakade fikon, pepparkakskräm, fikonbladsyoghurt och krispig pepparkaka