Servera med en klick lättvispad valfri grädde, mjukrörd vaniljglass eller hemgjord vaniljsås. Här har jag gjort en härlig långpannekaka med havtorn och blåbär och med en hint av kardemumma
Mjukjordnötskaka (LCHF). När kakan svalnat lite, dekorera eventuellt med choklad och nötter. Vispa äggen riktigt vitt och fluffigt i minst 5 min med elvisp. Men hade man tagit ut den vid 25 min hade den nog blivit mer som en kladdkaka
Rör matfett, socker och vaniljsocker vitt och poröst. Prova med en sticka att kakan är klar. Låt den nygräddade kakan svalna en stund i formen innan den stjälps upp att kallna under form eller bakduk
Efter att jag hade stansat ut hjärtan till den rostade mjukapepparkakan fick jag en hel del kaka över och det kan man ju inte bara kasta bort, så då passade detta utmärkt
Vispa sen smöret tillsammans med strösocker så det blir vitt och luftigt. En supergod mjukäppelkaka från ett tidigare recept som hon har modifierat lite
Vispa ägg, socker och vaniljsocker vitt och fluffigt. I måndags tog jag med en mjukpepparkaka till jobbet, tyckte att det var ett bra sätt att starta julveckan på
Vi har haft några tuffa veckor där vår älskade hund åkt i skytteltrafik till veterinären och nu återstår bara att få svart på vitt att han lider av elakartad skelettcancer, knappt sex år gammal
Vispa ägg och socker vitt och pösigt. Tänk på att kakan ska hinna svalna innan du har på glasyren. Jag gjorde kakan dagen före och lät den svalna över natten
Den ska alltså inte serveras frusen som en glasstårta utan endast kall och mjuk. Tänk på att anpassa tiden i ugnen om du gör kakan tunnare i en större form