Smältsmöret i en kastrull. Häll i smörblandingen. Mjukkaka med rabarber,. rabarberkaka,. 75 g Smör. Smörj och bröa en form som rymmer ca 1,5 liter. 75 g Smör
Rör ned smöret och grädden (eller mjölken). Tag ut kakan från ugnen och bred på glasyren. Ställ in kakan i ugnen igen och låt den stå tills ytan ser lite torrare ut
Hur som helst så var denna kakan uppskattad. 1 kaka till ca 12 personerKakbottnar. 6 ägg2,5 dl strösocker3,5 dl vetemjöl2 tsk bakpulver2 tsk malen muskot2 krm salt50 g smältsmörFyllning. Vänd ner smöret och fördela smeten i två smörade och sockrade formar, ca 24 cm i diameter
Vill man ändå plåga sig med att påminnas om det när det är-17 °C ute och så krispigt kallt att man inte vet vilket ben man ska stå på så rekommenderar jag att baka kaka nedan. 4 ägg4 dl socker4 dl vetemjöl300 g smältsmör2-3 bär, jag tog rödavinbär från vår trädgård som jag hittade i frysen, det går lika bra med plommon, körsbär, vitavinbär osvRör ihop allt utom bären till en jämn smet
Smör och “bröa” en springform med mandelmjöl eller riven kokos. Lagom till fredagsfikat kommer här ett recept på en mjuk glutenfri kaka med den kanske överraskande ingrediensen, vita bönor
Smält kokosoljan antingen i vattenbad eller på låg värme och låt svalna. Servera med en klick lättvispad valfri grädde, mjukrörd vaniljglass eller hemgjord vaniljsås
Forma sedan degen bollar som du kavlar ut till tunna kakor och till sist kavlar med en kruskakavel. 75 g margarin eller smör. Smält matfettet och tillsätt mjölken, värm till knappa 37 grader. 75 g margarin eller smör