Lite lättvispad grädde eller vaniljvisp är inte fel till servering. Låt den färdiggräddade kakan svalna och stjälp den sedan ur sin form så att frukten eller bären kommer överst
Den här kladdiga kakan är mjuk, seg och har en lätt knäckig ton av det brynta smöret. Stick ner äppelskivorna i smeten enligt önskad ambitionsnivå och avsluta med att strö över lite flingsalt – det blir supergott ihop medvaniljvispet sedan
Servera den ljummen eller kall medvaniljvisp, vaniljsås eller glass Äppelbotten. Grädda i 225 grader ca 25 minuter i mitten av ugnen, tills kakan fått fin färg och äpplena är mjuka. 125 g mjukt smör
Min sambos arbetskamrat fyller år idag och jag vet att han gillar kakor så därför bakade jag en underbart god mjukkaka idag som min sambo kan ta med till honom imorgon
En mycket god och lättbakad mjukbärkaka - Servera kakan som den är eller med en klick vaniljvisp. lägg ett bakplåtspapper i botten för att lättare kunna lossa kakan efter gräddning)