Oftast när man tänker på banankaka så är det ju något som liknar en mjukpepparkaka, men min idé när jag först gjorde den här var att det saftiga från bananen skulle uppväga att det blir lite torrare av att använda saffran, och det visade sig bli en riktigt bra kombo
Perfekt till fikat precis som den är eller kanske med lite mandelsmör eller Philadelphiaost på. Jag har redan fått i mig x antal lussebullar, gjort otaligt många saffranskvarg-skålar, saffransgröt mm så det var på tiden att göra en Saffranskaka
Hoppar du över saffranet så får du en mycket god sockerkaka, den blir väldigt god som gräddbakelse eller jultårta med lite mosade bär som fyllning och med vispad grädde, bär och citronmeliss som garnering
Min första jultårta är som en liten pralin med mina favorit chokladbottnar som är så där lagom fudgia, (jag lovar att det snart kommer lite nya recept på just chokladbottnar, men här passar just dessa), som sedan varvats med en mjuksaffranskräm och lite lemon curd för att bryta av
Kanske till o med lite för mycket av det goda, nästan lite skönt att saffransveckan närmar sig sitt slut och jag kan få baka, fotografera och skriva om annat än just saffran