Vill man ändå plåga sig med att påminnas om det när det är-17 °C ute och så krispigt kallt att man inte vet vilket ben man ska stå på så rekommenderar jag att baka kaka nedan. 4 ägg4 dl socker4 dl vetemjöl300 g smält smör2-3 bär, jag tog rödavinbär från vår trädgård som jag hittade i frysen, det går lika bra medplommon, körsbär, vitavinbär osvRör ihop allt utom bären till en jämn smet
Kärna ur plommon och skär dem i fjärdedelar på längden. Låt den färdiggräddade kakan svalna och stjälp den sedan ur sin form så att frukten eller bären kommer överst
Äpplen går att byta ut mot päron eller nektarin, persika och plommon. Det här är ytterligare en variant på min favoritsmet – den är helt underbar att använda till alla sorters mjuka kakor
Riktigt goda kondiskakor med både mjukhet och kolakrisp i. Bred försiktigt smeten över kakan. Här får du ett dagsfärskt recept på Toscarutor medplommon i
Den blir lite hård och nästan knaprig på utsidan men ljuvligt mjuk inuti. Aprikoskakamed kanel är en given sommarhit, enkel att baka, med få ingredienser och stora möjligheter att variera efter vad du har hemma
Denna kaka kan serveras varm men jag tycker att den är godast rumstempererad medmjuk vaniljglass. Det är också gott att göra clafoutin med äpple, päron eller plommon
Rör smöret mjukt. Nu lämnar vi alla tråkigheter bakom oss och firar med en smarrig kaka. Häll smeten i en smord form, lägg i plommonenmed den runda sidan uppåt
TipsOm du vill ha extra crunch så avsluta med att smula en pepparkaka på toppen. Servera med glass (vanilj-, salt karamell- eller valnötsglass passar bra till) eller vispad grädde