Så förutom den sedvanliga äppelpajen så har jag idag bakat ännu en variant av äppelkaka. Blanda socker med kanel och kardemumma och vänd runt äpplena i detta så de täcks av kryddor
En kryddstark och saftig sockerkaka med smak av julens alla kryddor, kan inte bli bättre. Bröa gärna med krossade pepparkakor det bli himla gott och lingongrädde passar utmärkt till denna kaka
mjukpepparkaka, julbak, pepparkakaMjukPepparkaka. Denna goda kaka bakade jag igår kväll, frös in nästan hela (måste ju provsmaka en bit) till kommande gäster i jul
Låt kakan svalna i formen innan den stjälps upp. 1 tsk kanel. 2 tsk stött kardemumma. Grädda kakan i nedre delen av ugen i ca 40 min, tills den är torr när du provar med en sticka. 1 tsk kanel. 2 tsk stött kardemumma
Rör ihop smör, färskost och florsocker i en skål och bred ut över kakan. 11 msk kanel. 11 msk malen kardemumma. 1Blanda mjöl, kanel, kryddnejlika, kardemumma, ingefära och bikarbonat i en bunke. 1Skär kakan i lagom stora munsbitar
Ta ut, vänd upp kakan på ett fat och låt svalna. Blanda 2 1/2 dl vetemjöl med 1 tsk bakpulver, 1 msk kanel och 2 tsk kardemumma och rör ner i smeten. 1 msk kanel. 2 tsk kardemumma