Vispa mjukt smör å socker fluffigt. Dela den avsvalnade kakan i två delar. Apelsinmarmelad. Bred på ett tunt lager apelsinmarmelad på ena delen (jag använde sån marmelad på flaska = inget kladd
Här är receptet på en kaka som håller sig mjuk och saftig länge. Rör smöret mjukt. Smaken är dessutom lite ovanlig för kakan smaksätts med sirap, apelsinmarmelad och kanel
Rör matfett och florsocker mjukt. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Spritsa/klicka ut runda eller avlånga kakor på en plåt med bakplåtspapper
en mjukkaka. Det blev inte fluffigt som en sockerkaka. Och inte maffigt som en kladdkaka. I princip blev det en sockerkaka med en tillsats av 1,5 dl apelsinmarmelad och 100 g hackad choklad. 1,5 dl apelsinmarmelad
Vispa ihop smör och florsocker, tillsätt marsankräm och apelsinmarmeladen. 1 msk apelsinmarmelad. Sätt på ugnen på 225 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper
½ dl apelsinmarmelad. Grädda kakan i 175 grader ica 45-60 minuter. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt 1 ägg i taget och rör kraftigt mellan varje
Vispa ihop smör och florsocker, tillsätt marsankräm och apelsinmarmeladen. 1 msk apelsinmarmelad. Sätt på ugnen på 225 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper
Låt kakan kallna, skär den i skivor och servera den. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 45 minuter eller tills kakan är gräddad. Låt den svalna i formen ca 15 minuter, stjälp upp den på galler och skeda över marmeladen medan kakan fortfarande är varm. 4 - 6 msk Apelsinmarmelad
Karin / bevemyrs bloggEfter att ha skumpat omkring i båten ett par dagar ser kakan på bilden smått mörbultat ut, men döm inte hunden efter håren, den är helt suveränt god
Låt kakan kallna innan den skärs i bitar. Garnera med en fjärdels limeskiva på varje kaka. Rör ner det i smeten tillsammans med citronskal och saft, 1 dl vallmofrön och apelsinmarmelad. 250 g mjukt smör. 3 msk apelsinmarmelad