Mjuk kaka apelsinmarmelad recept

Mjuk pepparkaka

Mjuk pepparkaka

Mjukpepparkaka hör julen till, den som säger nåt annat kan få smaka på mammas så kan vi diskutera det sedan
Långpannepepparkaka med apelsinglasyr

Långpannepepparkaka med apelsinglasyr

Vispa ihop mjukt smör, Philadelphiaost, florsocker och rivet apelsinskal. Tillsätt gräddfil, mjölk, glögg, smält smör och apelsinmarmelad
Lilla mamma...

Lilla mamma...

Vispa mjukt smör å socker fluffigt. Dela den avsvalnade kakan i två delar. Apelsinmarmelad. Bred på ett tunt lager apelsinmarmelad på ena delen (jag använde sån marmelad på flaska = inget kladd
Sirapskaka

Sirapskaka

Här är receptet på en kaka som håller sig mjuk och saftig länge. Rör smöret mjukt. Smaken är dessutom lite ovanlig för kakan smaksätts med sirap, apelsinmarmelad och kanel
Tokig tårta

Tokig tårta

Vispa smöret mjukt tillsammans med sockret. Det är som en morotskaka ungefär, men med passerade tomater i stället för rivna morötter
Fruktkaka

Fruktkaka

Rör ner apelsinmarmeladen. Kakan blir saftigare efter några dagar om den förvaras svalt och väl inslagen i folie
Minibiskvier med Nescafé

Minibiskvier med Nescafé

Rör matfett och florsocker mjukt. Riv mandelmassan och blanda den med socker och äggvita. Spritsa/klicka ut runda eller avlånga kakor på en plåt med bakplåtspapper
Bakning

Bakning

en mjukkaka. Det blev inte fluffigt som en sockerkaka. Och inte maffigt som en kladdkaka. I princip blev det en sockerkaka med en tillsats av 1,5 dl apelsinmarmelad och 100 g hackad choklad. 1,5 dl apelsinmarmelad
Tomattårta

Tomattårta

Rör färskosten till toppingen mjuk och blanda i det mesta av apelsinmarmeladen. Rör sockret mjukt med farinsockret

Mjuk kaka med marsanfyllning

Vispa ihop smör och florsocker, tillsätt marsankräm och apelsinmarmeladen. 1 msk apelsinmarmelad. Sätt på ugnen på 225 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper

Mjuk pepparkaka med apelsinmarmelad.

½ dl apelsinmarmelad. Grädda kakan i 175 grader ica 45-60 minuter. Rör smör och socker vitt och pösigt. Tillsätt 1 ägg i taget och rör kraftigt mellan varje

Mjuk kaka med marsanfyllning.

Vispa ihop smör och florsocker, tillsätt marsankräm och apelsinmarmeladen. 1 msk apelsinmarmelad. Sätt på ugnen på 225 grader och klä en långpanna med bakplåtspapper

Mjuk sesamkaka

Låt kakan kallna, skär den i skivor och servera den. Grädda kakan i nedre delen av ugnen i 175° ca 45 minuter eller tills kakan är gräddad. Låt den svalna i formen ca 15 minuter, stjälp upp den på galler och skeda över marmeladen medan kakan fortfarande är varm. 4 - 6 msk Apelsinmarmelad

Mjuk pepparkaka med brun farin och lingonsylt

Karin / bevemyrs bloggEfter att ha skumpat omkring i båten ett par dagar ser kakan på bilden smått mörbultat ut, men döm inte hunden efter håren, den är helt suveränt god

Kaffegifflar med apelsinmarmelad

Kavla ut varje degbit till en rund kaka, ca 30 cm i diameter. Sporra varje kaka i 8 snibbar. 100 g mjukt smör. 1 dl apelsinmarmelad

Vallmokakor

Låt kakan kallna innan den skärs i bitar. Garnera med en fjärdels limeskiva på varje kaka. Rör ner det i smeten tillsammans med citronskal och saft, 1 dl vallmofrön och apelsinmarmelad. 250 g mjukt smör. 3 msk apelsinmarmelad