Rör i en annan bunke smöret mjukt tillsammans med salt och socker. Den fina fruktkakan. Denna supergoda saftiga fruktkaka har länge varit ett givet inslag i julfirandet i Floras familj
Riktigt, riktigt maffig och god blev den här glutenfria fruktkakan som jag lyckades åstadkomma igår. Jag föreställer mig att fruktkakan går att göra på vanligt vetemjöl också och då utan fiberhusk, men det har jag inte prövat
Rör i en annan bunke smöret mjukt tillsammans med socker och salt. Fruktkaka är för många något som hör julen till - lika självklar som saffransbröd och pepparkakor
Fruktkaka bara måste man ha till jul. Förvisso har jag redan bakat tre satser av mina goda saffransfruktskorpor (de försvinner snabbare än man tror det är möjligt) men det här är den hittills enda vanliga fruktkakan för året
150 g mjuk getost Chevré. Värm ugnen till 180C. Klä en bakplåt, 25x13 cm, med bakplåtspapper. I en skål, blanda samman mjöl, bakpulver, getost, nötter och torkad frukt
Syrlig, mjuk, supersaftig och med mina favoritsmaker citron och mandel. Petter Atterstig för att du förser mig med vassa knivar, skickar fruktkaka på posten och gillar att göra tidskrävande matlagning
Bara ett par dagar efter det att jag skrutit om och tackat min bror på bloggen för att han bland annat skickar fruktkaka till mig på posten så dimper det ner ett platt paket i brevlådan
Häll sockret i en skål och lägg i det mjuka smöret i små bitar. 350 gram smör , mjukt. 10-12 bitar. 1. Hacka frukten och lägg i en låg form och häll över glöggen