Ha inte för hög värme på plattan, då mjölksåser lätt bränner fast. Jag har länge tvekat - ska jag lägga upp mitt recept på min "Korv Stroganoff" på bloggen eller ej
Bre mjölksåsen över det hela. Skölj och torka auberginerna. Skär dem i ca 1 cm tjocka skivor. Strö över lite salt och låt dem ligga i ett durkslag 20-30 minuter så att vätskan kan rinna av
Vispa ihop mjölk, grädde, arrowroot och smulad kycklingbuljongtärning och koka upp under ständig omrörning så det inte fastnar - vilket mjölksåser lätt gör
Ha sen i ett lager med pasta, sen tomatsås ovanpå och sen mjölksåsen/bechamelsåsen, fortsätt i den ordningen tills formen är fylld (avsluta med mjölksåsen/bechamelsåsen)
Tillred en vanlig vit mjölksås och smaksätt den med riven ost eller smältost. DAGENS RECEPT 14-10-08BLOMKÅL SUPRÈMESvensk blomkål finns från juni och fram i november
Bred ut ett lager med mjölksåsen i botten på en ugnssäker form och varva sedan lasagneplattor, spenat, keso, tomatsås, mjölksåsen, salt och svartpeppar
Hetta upp baconfettet i en gjutjärnspanna. Doppa tomaterna i ägg,sedan i skorpmjöl. Stek dem långsamt i baconfettet tills de ärgyllenbruna på båda sidor