Till måndagens styrelsemöte med Astma- och Allergiföreningen hade jag med mig en nybakad banankaka, som var glutenfri, mjölkfri, äggfri och fri från en massa annat också
Jag har nästan alltid gjort dem mjölkfria genom att använda mjölkfritt margarin och havregrädde. 250 g smält mjölkfritt margarin. 250 g smält mjölkfritt margarin
15o g mjölkfritt margarin. i det ”veterecept” som jag utgick från var det 2 dl – men det var alldeles för löst, så jag fick lägga i mer – och då valde jag jyttemjöl för att det binder vätska så bra. 15o g mjölkfritt margarin
mjölkfritt margarin och farin- eller muscovadosocker till formen. Lägg i rabarbern i formen (sockra dem ev lite extra med muscovadosocker), fördela pajdegen jämnt med fingertopparna så att den täcker det mesta av rabarberns (Platta inte ut med händerna – det fördelar sig ändå)
Jag dubblerade satsen och insåg ganska snabbt att mjölkmängden inte fungerade då. Lägg i skinkan (jag väljer ofta Lönnebergas då glukoserna kommer från majs)
mjölkfri margarin. Sedan lägger du några blad i en ungsform (typ som när du gör lasagne) sedan lägger du riset på kålen, efter det tacoköttet från igår