Sconesen innehåller inget smör utan bara yoghurt och vatten som flytande ingredienser. Det blev ett par mättande och mycket goda scones, lite nyttigare utan smör också
I det här receptet har jag använt durramjöl och teffmjöl (läs mer i listan över glutenfria mjölsorter) men man kan byta ut dem mot andra mjölsorter med liknande egenskaper
Om det blir för tjockt så tunna ut med lite vatten. Tillsätt smöret och rör till en grynig massa, rör ner Turkiskt yoghurt tills allt håller ihop i en kladdig deg
Jag värmer vatten och mjölk separat och blandar kryddblandningen i mjölken och teet i vattnet. När vattnet kokat upp och mjölken är varm blandar jag allt i en kopp och tar i honungen
Fördela smöret eller kokosoljan jämt utan klumpar i mjölet med fingrarna. Det här är det andra receptet jag lägger upp där jag använt mig av min egen naturligt glutenfria mjölmix som består av endast näringsrika fullkornsmjöler och extra fibrer
Skär skåror brödet med kniv, pensla med vatten och strö över flingsalt och mjöl. Fördela smöret i mjölblandningenoch jobba ut det med hjälp av fingrarna eller en gaffel
Du kan byta ut vattnet i vårt recept mot lättmjölk, det gör sconesen mer fylliga i smaken. Tillsätt matfettet och hacka in det i mjölblandningen eller finfördela det med fingrarna